Angajatul care l-a lovit pe pacientul din Centrul Călinești, care a decedat, a fost audiat și reținut

Angajatul care l-a lovit pe pacientul din Centrul Călinești, care a decedat, a fost audiat și reținut
Angajatul care l-a lovit pe pacientul din Centrul Călinești, care a decedat, a fost audiat și reținut

Angajatul de la Centrul de Recuperare şi Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Handicap Călineşti suspectat că l-a lovit pe bărbatul care a murit a fost reţinut luni după-amiază, după ce a fost audiat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova a pus la dispoziţia procurorilor imagini surprinse de camerele de supraveghere, dar şi documente.

Totodată, au fost audiaţi mai mulţi beneficiari şi angajaţi.

Reprezentanţi ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova au declarat luni, pentru News.ro, că angajatul centrului a fost audiat, luni după-amiază, la sediul Parchetului şi a fost reţinut pentru lovituri cauzatoare de moarte şi două fapte de purtare abuzivă. 

În cursul zilei de marţi, el va fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, au declarat oficiali ai Parchetului. 

Potrivit unui comunicat dat publicităţii, luni, de DGASPC Prahova, instituţie în subordinea căreia funcţionează centrul de la Călineşti, în care sunt internate persoane cu afecţiuni neuropsihiatrice, conducerea va face verificări în acest caz. 

“Conducerea D.G.A.S.P.C. Prahova s-a autosesizat şi s-a deplasat în data de 07.08.2021 la sediul centrului rezidenţial, unde a purtat discuţii cu câţiva beneficiari şi angajaţi din centru, despre împrejurările în care s-a produs decesul. Pe baza informaţiilor obţinute, conducerea D.G.A.S.P.C. Prahova a dispus constituirea unei comisii de cercetare disciplinară prealabilă care va analiza situaţia din cadrul Centrului de Recuperare şi Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Handicap Călineşti şi va propune măsurile ce se impun. De asemenea, D.G.A.S.P.C. Prahova va constitui echipe multidisciplinare ce vor avea ca misiune deplasarea în toate centrele rezidenţiale din subordine, în vederea evaluării şi analizării detaliate a activităţii acestora, în scopul prevenirii apariţiei unor situaţii de abuz sau a altor situaţii care ar putea afecta îngrijirea şi siguranţa beneficiarilor”, a transmis instituţia, în documentul citat. 

DGASPC a dat procurorilor imaginile de pe camerele de supraveghere

Conducerea DGASPC a pus la dispoziţia procurorilor documente, imagini surprinse de camerele de luat vederi, iar mai mulţi angajaţi şi beneficiari au centrului medico-social au fost audiaţi cu privire la moartea pacientului, în care principal suspect este un angajat al centrului care l-ar fi lovit pe bolnav. Surse din cadrul DGASPC Prahova au declarat pentru News.ro că bărbatul decedat se afla în centrul de la Călineşti de şapte ani şi suferea de afecţiuni grave, fiind încadrat în grad de handicap.

Decesul bărbatului în vârstă de 61 de ani a fost anunţat la Secţia de poliţie rurală Floreşti în 5 august, în jurul orei 11, de către personalul medical din cadrul Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică Călineşti. Decesul survenise în aceeaşi zi, în jurul orei 6:50.

În cauză există suspiciuni cu privire la un angajat care i-ar fi provocat pacientului ”vătămari cauzatoare de moarte”.

Surse judiciare au declarat că pacientul mort a avut un conflict, în 1 august, cu un alt pacient din centru. Scandalul a fost aplanat de un angajat centrului, care ulterior l-ar fi lovit pe cel decedat.

La acel moment, medicul centrului era în concediu şi a revenit la serviciu trei zile mai târziu, în 4 august, când a constatat faptul că pacientul se simţea rău. El a fost dus la spital, dar nu a rămas  internat, revenind în centrul din Călineşti, iar a doua zi mai târziu starea i s-a agravat, survenind decesul.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

angajat centru persoane handicap calinesti decedat lovit pacient retinut
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes