Angela Merkel, pentru prima dată cu mască, în public

Cancelarul german Angela Merkel a apărut vineri pentru prima oară în public purtând o mască de protecție.
Cancelarul german Angela Merkel a apărut vineri pentru prima oară în public purtând o mască de protecție.

Cancelarul german Angela Merkel a apărut vineri pentru prima oară în public purtând o mască de protecție. Ea respinsese, în cursul acestei săptămâni, acuzațiile de ipocrizie legate de faptul că nu ar purta una.

Angela Merkel a intrat azi în Bundesrat, camera superioară a Parlamentului german, purtând o mască inscripționată cu EU2020.de, adresa website-ului președinției de șase luni a Germaniei în fruntea Consiliului Uniunii Europene, mandat început miercuri, 1 iulie.

În timpul unei conferințe de presă ținută luni, cancelarul german a fost întrebată de către un jurnalist de ce nu a fost văzută niciodată purtând o mască în public.

Merkel, despre care se cunoaște că este foarte atentă la sondajele de opinie, a răspuns că nu are nevoie să poarte una când respectă regulile de distanță socială, dar că o face atunci când nu e posibilă distanțarea, ca de exemplu atunci când iese la cumpărături și nu se află în atenția publică.

”Dar nu o să vă spun unde îmi fac cumpărăturile”, a afirmat aceasta zâmbind.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

angela merkelmerkel masca
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes