International

ANGLIA intră în Lockdown: mii de afaceri, închise. Boris Johnson anunță măsuri DURE

ANGLIA intră în Lockdown: Călătoriile INTERZISE. Boris Johnson anunță măsuri DURE
ANGLIA intră în Lockdown: Călătoriile INTERZISE. Boris Johnson anunță măsuri DURE

Anglia va intra într-un al doilea blocaj (lockdown) național în zilele următoare, a anunțat premierul britanic Boris Johnson.

Premierul britanic Boris Johnosn at anunța în această seară un nou LOCKDOWN NAȚIONAL pentru a evita „dezastrul medical și moral”: magazinele neesențiale vor închise și călătoriile vor fi interzise în condițiile restricțiilor care încep joi și se desfășoară timp de o lună. Școlile vor fi totuși deschise. Boris Johnson a anuntat sambata seara noi masuri, intr-o conferinta sustinuta cu 2 ore si 50 de minute intarziere.

Decizia a venit la câteva ore după ce Marea Britanie a trecut de bilanțul de un milion de cazuri de coronavirus. Johnson a afirmat: „Niciun prim-ministru responsabil nu poate ignora mesajul transmis de aceste cifre. Nimeni nu vrea sa ia aceste masuri nicaieri, dar daca nu vom lua atitudine vom vedea mai multe decese decat in aprilie„.

Carantina totală va dura o lună și va intra în vigoare de joi, după un vot parlamentar programat la începutul săptămânii viitoare, a declarat Johnson în cadrul unei conferințe de presă sâmbătă seara.

Trebuie să acționăm acum pentru a controla valul toamnei”, a spus el.

Johnson a fost obligat să facă anunțul sâmbătă după ce planurile guvernamentale au fost transmise numeroaselor ziare naționale în seara precedentă. Planul a fost inițial să anunțe măsurile luni.

Restricții Anglia

Carantina strictă va prevede închiderea pub-urilor, restaurantelor și afacerilor neesențiale, inclusiv saloane de coafură și săli de sport. Școlile, universitățile și locurile de joacă vor rămâne deschise.

Oamenii își vor putea părăsi casele doar din motive esențiale: educație, muncă (dacă nu pot lucra de acasă), cumpărături pentru alimente, din motive de sănătate sau pentru exerciții fizice și recreere în aer liber, fie pentru a îngriji de o persoană din altă gospodărie.

Guvernul descurajează toate călătoriile neesențiale, deși oamenii vor putea călători în străinătate pentru muncă, cu condiția să respecte regulile de carantină ale Angliei la întoarcere.

Lockdown total, până pe 2 decembrie

Măsurile se vor aplica numai Angliei, deoarece asistența medicală este gestionată de guvernele descentralizate din Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord.

Noul lockdown național va rămâne în vigoare până pe 2 decembrie, moment în care Johnson speră că virusul va fi suficient de controlat pentru a permite Angliei să relaxeze măsurile, regiune cu regiune.

Premierul, care a petrecut după-amiaza discutând problema cu cabinetul său, a spus anterior că vrea să „evite mizeria unui alt blocaj”, dar nu a exclus-o.

Alte știri de interes

Decizie istorică: ONU recunoaște proprietățile canabisului și îl elimină de pe lista drogurilor periculoase

Gloria Pascu

Viktor Orban, reacție în cazul europarlamentarului gay, prins la o petrecere ilegală într-un bar din Bruxelles

Saghin Cristian

Marea Britanie, prima ţară din lume care aprobă vaccinul Pfizer-BioNTech pentru utilizare pe scară largă

Mihnea Tudor

Premieră în ultimii 40 de ani: Regina Elisabeta a II-a va petrece Crăciunul la Castelul Windsor

Mihnea Tudor

Melania Trump a prezentat decoraţiunile de Crăciun care împodobesc Casa Albă – VIDEO

Saghin Cristian

Iohannis și Orban, dați în judecată de Igor Dodon

Mihnea Tudor

Românce ascunse, victime tăcute ale exploatării în Marea Britanie. Reportaj The Guardian

Gloria Pascu

Joe Biden, accident casnic, în timp ce se juca cu un câine. Mesajul surpriză al lui Donald Trump

Saghin Cristian

Trump, în corzi – Curtea Supremă a Pennsylvaniei, decizie privind modificarea rezultatului alegerilor

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »