Lifestyle Recomandate

Animalele de companie revin la Casa Albă: Champ şi Major, câinii familiei Biden

Timp de patru ani nu au existat câini la Casa Albă, dar acest lucru se va schimba odată cu sosirea noului preşedinte american Joe Biden, care îşi va aduce aici patrupedele Champ şi Major, relansând astfel o lungă tradiţie.

Joe şi Jill Biden au doi câini German Shepherds. Major, adoptat dintr-un adăpost după ce a primit îngrijiri într-o asociaţie, locuieşte cu ei de doi ani. Champ face parte din familie de 12 ani.

Câinii au mulţi fani pe reţelele de socializare. O pagină de Twitter pe numele lor are zeci de mii de urmăritori, potrivit BBC.

Donald Trump a fost primul preşedinte american care nu a avut câine la Casa Albă în 120 de ani. Înaintea lui, William McKinley, al 25-lea preşedinte al SUA, care a ocupat funcţia între 1897 şi 1901, avea un papagal, pisici şi cocoşi.

La fel ca Trump, nici alţi preşedinţi nu au avut animale de companie în timpul preşedinţiei lor, precum Andrew Johnson (preşedinte între 1865 – 1869), James K. Polk (1845-1849) şi Martin Van Buren (1837-1841). Acesta din urmă a primit tigri de la sultanul din Oman, dar a fost constrâns de Congres să-i trimită la grădina zoologică.

De-a lungul istoriei Statelor Unite, mare parte din preşedinţi au adus la reşedinţa prezidenţială cel puţin un animal de companie, cel mai des câini şi pisici.

John Adams, al doilea preşedinte (1797-1801) şi primul rezident al Casei Albe, a inaugurat tradiţia cu o serie de animale, între care trei câini şi doi cai. Recent, Bo şi Sunny, câinii lui Barack Obama, au locuit la Casa Albă.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

România nu are suficiente vaccinuri anti-COVID! Peste 35000 de persoane, reprogramate pentru imunizare

Daniela Arnăutu

CCR respinge sesizarea AUR privind învestirea Guvernului Cîţu

Mihnea Tudor

Moștenirea Trump: Cum va fi amintirea celui de-al 45-lea președinte? Întrebările la care doar istoria va putea răspunde

Daniela Arnăutu

Ameninţare cu bombă la Curtea de Apel Bucureşti. Clădirea a fost evacuată

Daniela Arnăutu

Raluca Turcan: Toate dosarele de pensie vor fi reeevaluate. Peste un an și jumătate va fi gata recalcularea

Mihnea Tudor

Consiliul Concurenţei: Testele rapide antigen SARS-CoV-2 au prețurile comparabile cu cele practicate în UE

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »