Anișoara Cușmir e noua șefă peste atletismul românesc! Ce planuri are

Anișoara Cușmir e noua șefă de la atletism! Ce planuri are
Anișoara Cușmir e noua șefă de la atletism! Ce planuri are

Campioană olimpică de la Los Angeles la săritura în lungime, Anișoara Cușmir, va conduce Federația Română de Atletism în următorii 4 ani. Fosta mare atletă l-a învins în turul doi al alegerilor cu 131 la 85 pe Florin Florea, cel care deținea funcția din 2017.

9 ore! Atât a durat Adunarea Generală la Federația Română de Atletism, la finalul căreia cei 234 de membrii prezenți la ședință și-au ales un nou președinte.

Anișoara Cușmir Stanciu, campioană olimpică de la Los Angeles din 1984 în proba de săritură în lungime, este nouă șefă de la atletism în următorii 4 ani.

„A fost o zi grea, dar fericită. Le mulțumesc colegilor mei, cei care au fost alături de mine și nu numai. Trebuie să rămânem împreună, să rămânem uniți! Nu trebuie să existe dezbinare între noi!”, a declarat Anișoara Cușmir Stanciu, din poziția de proaspăt președinte al Federației Române de Atletism.

Pentru cea mai importantă funcție din cadrul acestui for au fost patru candidați: Constantina Diță, Anișoara Cușmir Stanciu, Florin Florea, cel care a deținut funcția din 2017, și Sorin Matei. În turul doi al alegerilor au intrat Anișoara Cușmir Stanciu și Florin Florea, iar fosta mare atletă a câștigat cu scorul de 131 la 85.

Fiica și nepoata au venit să o susțină

Noua conducătoare de la Federația de Atletism a avut parte de o surpriză care a emoționat-o până la lacrimi. Fiica și nepoata în vârstă de 4 ani au venit să o susțină. „Nu am știut că vin, mi-au făcut o surpriză și m-am bucurat foarte tare pentru că sunt sufletul și inima mea”

Cea mai importantă competiție internațională la care Anișoara Cușmir Stanciu va fi prezentă în calitate de șefă a atletismului din România, va fi la Cluj, unde pe 19 și 20 iunie vor avea loc Campionatele Europene pe Echipe.

„Este foarte important ce se va întâmpla la Cluj. Faptul că aceste competiții internaționale au ajuns în România este un lucru benefic și la nivel de atletism, dar și de sport românesc” , ne-a declarat Anișoara Cușmir.

Nicoleta Grasu va fi vicepreședinte

La ședința Adunării Generale care a avut loc în aer liber la Romexpo au fost prezenți 234 de reprezentanți de la structuri sportive afiliate, din 249 cu drept de vot, iar după primul tur s-a înregistrat următorul rezultat: Anișoara Cușmir Stanciu – 74 de voturi, Florin Florea – 64 de voturi, Sorin Matei – 54 de voturi și Constantina Diță – 41 de voturi. În turul doi au intrat Anișoara Cușmir Stanciu și Florin Florea, iar campioana olimpică de la Los Angeles a câștigat cu 131 la 85.

În funcțiile de vicepreședinți au fost aleși: Nicoleta Grasu – 137 de voturi, Virgil Preda – 115 voturi, Cristina Maria Man – 104 voturi și Cristian Eugen Dragomir – 76 de voturi. Secretar General a fost numit Adrian Mlădinoiu, cel care s-a ocupat de campania noului președinte al Federației Române de Atletism.

Cine este Anișoara Cușmir Stanciu?

Cea care va conduce Federația Română de Atletism în următorii 4 ani este una dintre cele mai mari atlete din lume la săritura în lungime. A început atletismul la Brăila, la 10 ani, iar în 1982, la Campionatele Europene de la Atena a cucerit medalia de argint, după care a stabilit primul său record mondial la săritura în lungime cu o performanță de 7,15 m.

În 1983 a corectat de trei ori recordul mondial, 7,21 m, 7,27 și 7,43. Apogeul carierei l-a atins în 1984, la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, unde a devenit campioană olimpică. După JO, la doar 22 de ani, a fost nevoită să se retragă din activitatea competițională din motive medicale, dar a devenit antrenoare la CSA Steaua București. A primit titlul de Maestru Emerit al Sportului, iar în 2000 i-a fost conferit Ordinul național “Pentru merit“, în grad de ofițer.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

anisoara cusmiranisoara cusmir presedintele atletismfederatia romana de atletismpresedinte federatia romana de atletism
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes