Anonymous lansează atacuri împotriva Rusiei și promite sprijin pentru Ucraina împotriva „invaziei brutale a Kremlinului”

Grupul de hacking Anonymous a declarat că va sprijini Ucraina în lupta sa împotriva Rusiei. Sursa foto: Pixabay
Grupul de hacking Anonymous a declarat că va sprijini Ucraina în lupta sa împotriva Rusiei. Sursa foto: Pixabay

Grupul de hackeri a pretins că a doborât magazinul de stat RT într-un atac DDoS

Grupul de hacking Anonymous a declarat că va sprijini Ucraina în lupta sa împotriva Rusiei și a revendicat deja un atac asupra rețelei de televiziune controlată de stat Russia Today.

”Anonymous este implicat în prezent în operațiuni împotriva Federației Ruse. Operațiunile noastre vizează guvernul rus. Este inevitabil că sectorul privat va fi, cel mai probabil, afectat. Deși acest cont nu poate pretinde că vorbește în numele întregii grupări”, este mesajul de pe Twitter al hackerilor.

Ei au spus cu puțin timp înainte de ora 22:00: „Colectivul Anonymous este oficial în război cibernetic împotriva guvernului rus”.

Aproximativ 30 de minute mai târziu, aceștia au anunțat că au desființat site-ul web al canalului TV susținut de Kremlin RT, care emite în Marea Britanie și a fost aspru criticat pentru acoperirea sa.

Când MailOnline a încercat să acceseze site-ul în această dimineață, acesta era încă inaccesibil și a afișat doar un mesaj de eroare care spunea „Acest site nu poate fi accesat”.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

anonymousatac hackeriatac rusia
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes