ANPC: Mâncare expirată de 6 ani și condiții improprii de gătire în restaurantele de pe Litoral

ANPC: Mâncare expirată de 6 ani și condiții improprii de gătire în restaurantele de pe Litoral
ANPC: Mâncare expirată de 6 ani și condiții improprii de gătire în restaurantele de pe Litoral

Reprezentanții ANPC au găsit un adevărat dezastru în restaurantele de la malul mării: produse expirate de șase ani, alimente mucegăite și condiții improprii în bucătării. În ultimile 24 de ore, au fost efectuate controale la peste 50 de restaurante, iar nu mai puțin de 41 de tone de alimente au fost confiscate, relatează B1 TV.

Controalele ANPC din acest weekend au scos la iveală nereguli la mai multe restaurante, atât de la malul Mării Negre, cât și în Delta Dunării.

Astfel, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului a găsit într-unul dinte restaurante produse cu mucegai, multe expirate de mai bine de șase ani. Într-o altă unitate au fost găsite sarmale congelate de mai bine de un an. Mai grav este că toate aceste alimente urmau să ajungă în farfuriile turiștilor.

Reprezentanții ANPC spun că au gasit cea mai mare surpriza într-un restaurant din Năvodari, acolo unde, pe lângă mancare stricată, au fost întâmpinați și de mizerie de nedescris în bucătarie. Frigiderul era plin de salam mucegăit şi brânză putrezită. Mai mult, pe aragaz se putea observa un strat gros de grăsime, iar o mare parte din chiuvetă era înfundată și plină cu apă murdară.

Restaurantul din Năvodari nu se află la prima abatere, astfel că inspectorii ANPC au decis să îi suspende activitatea.

În urma controalelor din ultimele zile, inspectorii ANPC au confiscat 41 de tone de alimente neconforme după controalele efectuate la peste 50 de unități. Multe dintre incidente au avut loc și în restaurante importante, preferate de turiști.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

alemente expiratealimente mucagaitecontroale litoralcontrol anpclitoralrestaurante litoral
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes