Magazin

Anul 2020 vine cu o schimbare METEO rar întâlnită în istorie

Conform specialiștilor în meteorolgie, vremea ar urma să sufere schimbări radicale în anul 2020. Meteorologii anunță că temperaturile ridicate și lipsa de precipitații ar putea face din 2020 cel mai călduros an din istorie. Este de așteptat să ne confruntăm cu o secetă la fel de cruntă ca cea din 1947.

Secetă și furtuni de vară

Climatologul Roxana Bojinariu a explicat ce se va întâmpla la un post tv:

”Trecem acum printr-o perioadă de instabiliate. Pe fondul temperaturilor ridicate avem un transport de aer rece și lucrul acesta, evident, înseamnă furtuni, furtuni de vară. Până la urmă sunt normale pentru perioada călduroasă, dar tebuie să fim atenți la intensitate. Observăm, în general, nu numai în România, că intensitatea valurilor de căldură, a furtunilor crește. Am avut zilele trecute (…) temperaturi de 43 de grade în Turcia, peste 40 de grade în Grecia. Și acolo vor fi furtuni puternice tocmai pe acest fond preexistent de aer cald.

Aceste furtuni care vin și cu ploi pot să aducă o îmbunătățire a rezervei de apă din sol. Însă nu cred totuși că aceste ploi ar putea readuce la normal situația. Oricum ele sunt binevenite pentru că vor fi pe marea majoritate a regiunilor țării. Problema este că vor fi ploi de vară, punctuale, cu precipitații cu cantități relativ mari. Numai că fiind pe timp scurt și cantități mari, și scurgerea la suprafață va fi mare și încărcarea solului neeficientă”, a declarat Roxana Bojariu, citat de Digi24.

2020 este printre primii trei cei mai călduroși ani

Potrivit acesteia, deja sunt estimări, pe plan global, că 2020 va fi printre primii trei cei mai călduroși ani, poate chiar putând să detroneze anul 2016.

„Regional e mai complicat să spui că 2020 va fi cel mai călduros an. Evident că tendința asta e, să ai din ce în ce mai mulți ani călduroși față de ceea ce eram obișnuiți cu câteva decenii în urmă. (…) Și în România ne putem aștepta la fenomene normale sezonului cald, dar pot fi potențate de încălzirea globală”, a mai susținut climatologul Roxana Bojariu.

Alte știri de interes

Radu Banciu îl compară pe Dragnea cu Ceaușescu: „Scormonind un pic prin Belina aia…”

Mihnea Tudor

Un avion de luptă F-22 Raptor s-a prăbușit în SUA

Mihnea Tudor

Jorge Santana a murit

Gloria Pascu

O asistentă i-a furat cardul unui muribund infectat cu coronavirus

Mihnea Tudor

Legenda rock and roll Little Richard a murit

Mihnea Tudor

De ce avem mai multe divorțuri în această perioadă. Explicațiile unui psihoterapeut

Mihnea Tudor

Uber Eats se retrage din România

Mihnea Tudor

ANM – prognoza meteo. Vremea în intervalul 27 aprilie – 10 mai 2020

Mihnea Tudor

Câinii pot detecta coronavirusul COVID-19

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »