Anunțul patronatelor privind prețurile pentru Litoral 2020

Nicolae Bucovală, prim-vicepreşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FTPR)
Nicolae Bucovală, prim-vicepreşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FTPR)

Nicolae Bucovală, prim-vicepreşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FTPR), a anunțat că, în urma restricţiilor impuse de pandemia cu noul coronavirus tarifele pe litoral, în acest sezon estival, totuși, tarifele nu vor creşte, ci, pentru anumite perioade, preţurile chiar ar putea să scadă.

”Noi am contat pe ceea ce spunea Guvernul, am luat-o de bună, îngheţăm preţurile la gaz, la curent electric, la resturi menajere, la apă, nu au îngheţat nimic. Dar noi nu o să mişcăm un leu. Din contră, pe alocuri, pe anumite sectoare, perioade din sezonul estival, poate să scădem şi tarifele dacă este cazul. Dar, vă repet, nu se pune problema majorării de tarife”, a afirmat Bucovală, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută în Mamaia.

Pierderi și investiții în turism

Litoralul românesc în așteptarea turiștilor estivali

Prim-vicepreşedintele FTPR a precizat că pierderile hotelierilor se datorează Guvernului care nu a ”umblat” la preţul la utilităţi:

”Că suntem în pierdere este şi vina Guvernului că nu a ştiut să umble la utilităţi, ne-au minţit de trei luni de zile. A scăzut barilul de petrol, dar noi plătim la fel pe treapta cea mai de sus din Europa. Eu ce să fac, să-mi bat joc de turistul care vine aici? Nu. El a cumpărat în luna octombrie, noiembrie un sejur pe litoral, ăla e tariful, niciun leu în plus”, a explicat vicepreşedintele FPTR.

”Vom veni cu foarte multe investiţii pentru că în momentul în care intră într-o unitate hotelieră, pe plajă, să se simtă protejat şi în acelaşi timp să nu simtă că virusul ăsta îl urmăreşte şi când intră în apă şi când iese din apă. Nu înţelegem de ce nu ne ajută ministerul să ne dea nişte norme clare prin care putem să funcţionăm”, a mai spus Nicolae Bucovală.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

bucovalalitoral 20202preturi litoraltarife litoral 2020vacanta pe litoral
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes