Recomandate Sanatate

Încă trei aparate de colectare a plasmei convalescente, instalate în București. Primii pași pentru realizarea primei bănci de plasmă din România

Încă trei aparate de colectare a plasmei convalescente, instalate în București. Primii pași pentru realizarea primei bănci de plasmă din România
Încă trei aparate de colectare a plasmei convalescente, instalate în București. Primii pași pentru realizarea primei bănci de plasmă din România

În condițiile creșterii numărului de bolnavi de Covid-19 în România, firma Besmax Pharma Distribution (BPHD) reușește să mărească numărul de aparate de plasmafereză donate, în București, pentru a colecta plasmă convalescentă, cu anticorpi, folosită eficient în tratamentul maladiei care a răscolit întreaga lume.

În condițiile în care ministrul de Interne Marcel Vela anunța cu exact o lună în urmă , pe 27 octombrie 2020, că primul Centru de Transfuzii de donare de sânge şi plasmă convalescentă va fi înființat în cadrul spitalului Dimitrie Gerota din Bucureşti și a susținerii acestui demers de către BPHD, Florin Hozoc, CEO al companiei, anunță că tocmai ce ”a fost făcut azi (vineri, 27 noiembrie – n.r.) încă un pas spre realizarea primei bănci de plasmă în România!”.

Primele două aparate de plasmafereză, la Gerota

Astfel, conform lui Florin Hozoc ”Au fost instalate primele două echipamente de plasmafereză la Spitalul Dimitrie Gerota din Capitală.

Besmax Pharma Distribution a oferit gratuit aceste echipamente, susținând astfel proiectul anunțat de ministrul de Interne, Marcel Vela, de înființare a băncii naționale de plasmă. După ce ieri am instalat al treilea echipament de plasmafereză la Centrul de transfuzie sanguină București, iar azi am instalat cele două echipamente la Spitalul Dimitrie Gerota, donatorii de plasmă convalescentă din București au acum la dispoziție 5 echipamente de plasmafereză”, ne-a declarat omul de afaceri.

Tot mai multe aparate în țară

”Tot în această perioadă”, a mai spus Florin Hozoc, ”a fost instalat al doilea echipament la Pitești și primul echipament la Zalău”, el anunțând ferm că ”în curând vor fi instalate alte echipamente de plasmafereză și la Cluj-Napoca, Buzău și Drobeta-Turnu Severin”.

În total, în România, vor fi disponibile 26 echipamente de plasmafereză, instalate gratuit de BPHD în toată țara, pentru a crește colectarea de plasmă convalescentă, folosită în tartamentul formelor grave de Covid-19.

Două noi echipamente la centrul de Transfuzie București

Reamintim că de ieri, joi, la Centrul de Transfuzie Sanguină București donatorii au la dispoziție trei echipamente de plasmafereză, după ce BPHD a instalat cel de-al treilea echipament, oferit gratuit.

Am reușit în acest fel, în Capitală, triplarea capacității de donare a plasmei convalescente prin plasmafereză față de perioada aprilie-septembrie 2020. Felicitări echipei de cadre medicale de la Centrul de Transfuzie Sanguină București!”, este mesajul lui Florin Hozoc, CEO Besmax Pharma Distribution, firmă prin al cărei unic efort România se înscrie în rândul țărilor civilizate, care tratează bolnavii de Covid-19 prin transfuzie de plasmă cu anticorpi, un tratament mult mai eficace decât cel medicamentos.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

AstraZeneca ar putea fi dată în judecată de statele europene, dacă nu respectă termenele livrărilor de vaccin

Daniela Arnăutu

România nu are suficiente vaccinuri anti-COVID! Peste 35000 de persoane, reprogramate pentru imunizare

Daniela Arnăutu

CCR respinge sesizarea AUR privind învestirea Guvernului Cîţu

Mihnea Tudor

Moștenirea Trump: Cum va fi amintirea celui de-al 45-lea președinte? Întrebările la care doar istoria va putea răspunde

Daniela Arnăutu

Ameninţare cu bombă la Curtea de Apel Bucureşti. Clădirea a fost evacuată

Daniela Arnăutu

Raluca Turcan: Toate dosarele de pensie vor fi reeevaluate. Peste un an și jumătate va fi gata recalcularea

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »