Aparatură de 152000 de euro, donată de “Salvați Copiii” Spitalului “Grigore Alexandrescu”

Aparatură de 152000 de euro, donată de "Salvați Copiii" Spitalului "Grigore Alexandrescu"
Aparatură de 152000 de euro, donată de "Salvați Copiii" Spitalului "Grigore Alexandrescu"

Clinica de Ortopedie Pediatrică şi Secţia de ORL ale spitalului clinic de urgenţă pentru copii “Grigore Alexandrescu” vor primi aparatură medicală complexă, în valoare totală de 152.000 de euro, prin programul de dotare al Organizaţiei Salvaţi Copiii România. 

Peste 4.000 de copii ajung anual la Secţia de Ortopedie Pediatrică a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, iar dintre aceştia, aproximativ 80% necesită cel puţin o intervenţie chirurgicală. Pentru a se putea ghida intraoperator în cadrul unei intervenţii ortopedice,  medicii au nevoie de un aparat de radiologie mobil, C-arm.

Medicii de la Clinica de Ortopedie Pediatrică vor avea la dispoziţie, pentru un diagnostic precis şi rapid, o instalaţie de radiologie mobilă C-arm de ultimă generaţie. Aparatul de radiologie mobil performant este indispensabil în chirurgia ortopedică, în intervenţii chirurgicale pentru malformaţii congenitale ale aparatului locomotor, tumori osoase benigne şi maligne, traumatisme, infecţii, distrofii osoase etc. De fapt, este utilizat în majoritatea intervenţiilor ortopedice, de la tratamentul minim invaziv în urgenţă al fracturilor până la intervenţii complicate,  precum cele din scolioză. Aparatul, un sistem mobil de fluoroscopie ce conţine un tub de radiologie şi un soft de procesare, este vital chirugului în timpul intervenţiilor chirugicale ortopedice. 

Totodată, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” este unul dintre cele două spitale din Bucureşti care asigură linie de gardă continuă în specialitatea ORL pediatrie, având peste 30.000 de consultaţii pe an şi în medie 100 de consultaţii pe zi.

Organizaţia Salvaţi Copiii va pune la dispoziţia medicilor de la secţia ORL instrumentar de specialitate de chirurgie constând în: 2 anse amigdalectomie/adenoidectomie eves 280mm, 1 ansă amigdalectomie/adenoidectomie, 6 departatoare gură whitehead, 4 mânere chirurgicale, 15 pense (arteriale, ţesuturi, pansare, universale), 4 foarfece, 3 retractoare, 2 suporturi de ace, 2 perforatoare (sfenoid, circular), 3 telescoape, deflector prismatic de lumină, bronhoscop şi un motor pentru chirurgie otologică.

Donatorii și sponsorii și-au dat mâna pentru a ajuta spitalul

Aceste dotări au fost posibile prin generozitatea donatorilor persoane fizice, dar şi a sponsorilor Dreamstime şi Next Energy Partners, Cantecedegradinita.ro, Solvit Networks, Total Tehnologies, Freelancer IT, Proex Top prin susţinerea doamnei Magda Ion, Govnet Mediacom.

Dotările celor două secţii completează astfel lista de lucrări de intervenţii şi echipamente medicale, pe care Salvaţi Copiii le-a demarat de la începutul anului, pentru a întări capacitatea Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” de a trata copiii cu patologii diverse, care ajung aici din întrega ţară.

Organizaţia Salvaţi Copiii România a reuşit în luna martie, în doar şapte zile, să mobilizeze alte fonduri, de peste 153.748 de euro, pentru a achiziţiona două ambulanţe cu care copiii să poată ajunge la tratament şi intervenţii medicale la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, cel mai mare spital pediatric din România.

În aprilie, au fost demarate lucrările de reparaţii şi reabilitare ale sistemului permanent de energie, pentru ca intervenţiile din sălile de operaţii şi secţiile de Terapie Intensivă ale spitalului să nu depindă exclusiv de starea sistemului naţional de energie. Costul total al reparaţiilor este de 57.632 de Euro.

În luna mai, a fost iniţiată repararea echipamentelor speciale care furnizează gaze medicale pentru alimentarea permanentă a secţiilor  Chirurgie Cardiovasculară, Neurochirurgie, Cardiologie, Neurologie, Toxicologie, Pediatrie (5.300 euro).

În cinci ani de colaborare, Salvaţi Copiii a ajuns în secţiile de Terapie Intensivă Nou-născuţi, ORL şi ATI ale Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” cu echipamente performante în valoare de 172.306 euro – 3 incubatoare, 2 ventilatoare neonatale, 1 ventilator pediatrie, 2 monitoare, 1 monitor de nerv facial, 1 electrocauter, 1 vibroscop nazo-faringo-laringian, 1 videofibroscop flexibil nazofaringolaringian cu video cameră şi monitor.

În 2021, Organizaţia Salvaţi Copiii România a extins programul de combatere a mortalităţii infantile şi în secţiile de pediatrie din spitalele din ţară, afectate de o subfinanţare acutizată în contextul pandemiei.

Toti cei care doresc să se implice pentru dotarea maternităţilor şi secţiilor de  pediatrie din România cu echipamente medicale performante pot susţine sănătatea copiilor din România printr-un SMS de 2 euro lunar, cu textul SALVEZ la 8844.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

donatie aparatura medicala grigore alexandrescu orl ortopedie salvati copiii
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes