Economie

Apare Distribuţie Energie Electrică România SA – Cei trei operatori de distribuţie a energiei electrice din Grupul Electrica fuzionează

Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor (AGEA) Electrica SA a aprobat propunerile Consiliului de Administraţie privind proiectul de fuziune prin absorbţie a celor trei operatori de distribuţie a energiei electrice din cadrul Grupului Electrica (SDEE Transilvania Nord, SDEE Transilvania Sud, SDEE Muntenia Nord), precum şi propunerile aferente proiectului de fuziune a celor două societăţi de servicii energetice – Filiala de Întreţinere şi Servicii Energetice Electrica Serv SA (FISE) şi Servicii Energetice Muntenia SA (SEM).

”Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor (AGEA) Electrica SA, legal şi statutar constituită la prima convocare, a aprobat, cu 100% din voturile deţinute de acţionarii prezenţi, reprezentaţi în mod valabil sau care au votat prin corespondenţă, propunerile Consiliului de Administraţie privind proiectul de fuziune prin absorbţie a celor trei operatori de distribuţie a energiei electrice din cadrul Grupului Electrica (SDEE Transilvania Nord, SDEE Transilvania Sud, SDEE Muntenia Nord), precum şi propunerile aferente proiectului de fuziune a celor două societăţi de servicii energetice – Filiala de Întreţinere şi Servicii Energetice Electrica Serv SA (FISE) şi Servicii Energetice Muntenia SA (SEM)”, anunţă Electrica SA, conform news.ro.

Începând cu data de 1 ianuarie 2021, noua entitate rezultată în aria de distribuţie va avea denumirea „Distribuţie Energie Electrică România SA” (DEER). În procesul care vizează cei trei operatori de distribuţie, societatea absorbantă va fi SDEE Transilvania Nord, iar în cel al companiilor de servicii energetice societatea absorbantă va fi Filiala de Întreţinere şi Servicii Energetice Electrica Serv SA (FISE).

”În acest context, rolul activităţii de distribuţie pe lanţul valoric se modifică, iar obiectivele principale ale strategiei definite pentru acest segment au în vedere îmbunătăţiri şi optimizări pe trei dimensiuni: performanţa operaţională, calitatea serviciilor şi optimizarea costurilor la consumatorul final. La acestea se adaugă şi direcţiile strategice pe termen lung, axate pe consolidarea şi dezvoltarea modelului de afaceri, coroborat cu pregătirea reţelelor de distribuţie pentru a face faţă provocărilor tranziţiei energetice”, potrivit datelor transmise de Electrica SA.

În anul 2019, cei trei operatori ai Grupului Electrica au distribuit aproximativ 17,7 TWh, ceea ce reprezintă aproximativ 40% din energia electrică totală distribuită la nivel naţional către utilizatorii finali.

În ceea ce priveşte zona de servicii, obiectivul principal este de a deveni un furnizor integrat de soluţii energetice, cu beneficii precum: management şi guvernanţă unitare, sinergii organizaţionale, activitate comercială îmbunătăţită, ofertă de servicii integrată, precum şi transfer de cunoştinţe şi dezvoltarea capacităţii de execuţie a lucrărilor.

”Cele două proiecte de fuziune se înscriu în linia direcţiilor de transformare şi optimizare a activităţii Grupului Electrica, demarate odată cu listarea la bursă. În cei cinci ani de la listare, Grupul Electrica a devenit cel mai mare investitor în infrastructura energetică a ţării, cu un total de 3,4 miliarde lei investiţi, la care se adaugă planul aflat în derulare pentru anul 2020, în valoare de 600 milioane lei”, menţionează Electrica SA într-un comunicat.

„Odată cu listarea la bursă, planurile Grupului Electrica au devenit din ce în ce mai ambiţioase şi au avut ca premisă trecerea business-ului la nivelul următor, astfel încât consumatorii noştri să beneficieze de servicii la standarde dintre cele mai înalte. Astăzi, ne aflăm în faţa unei noi etape din viaţa Grupului, care marchează accelerarea procesului de transformare prin care trece şi generează noi sinergii care să aducă plusvaloare tuturor părţilor implicate. Avizul pozitiv al acţionarilor noştri pentru cele două proiecte de fuziune reprezintă încă un pas important în implementarea strategiei Grupului Electrica pentru perioada 2019-2023 şi contribuie la îndeplinirea obiectivului nostru de a deveni o organizaţie mai robustă, mai performantă şi mai eficientă”, a declarat Corina Popescu, Director General Electrica SA.

Alte știri de interes

Un nou decret al lui Trump privind ieftinirea medicamentelor în SUA afectează pe bursă mari companii europene

Saghin Cristian

Când va circula metroul în Drumul Taberei. Metrorex vine cu precizări

Mihnea Tudor

Normele UE scumpesc polița RCA. Avertismentul unui specialist

Saghin Cristian

Românii din diaspora trimit cu 25% mai mulţi bani în ţară pentru începutul noului an şcolar

Mihnea Tudor

Florin Cîțu: PNL a scos Romania din topul rușinii în UE. Ce informații noi a dezvăluit

Mihnea Tudor

BCR primeşte cereri pentru programul Noua Casă. Credite totale de peste 900 milioane de lei

Mihnea Tudor

Leul a scăzut miercuri, 9 septembrie, la un nou minim istoric

Mihnea Tudor

Guvernul Johnson ameninţă să nu pună în aplicare tratatul retragerii Marii Britaniii din UE

Mihnea Tudor

Ministrul rus al energiei estimează o redresare lentă a prețului petrolului în 2021

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »