Sanatate

Apel CTSB: Donează sânge și plasmă convalescentă! Spitalele resping bolnavii din lipsă de sânge

Centrul de Transfuzie Sanguină București face apel la donarea de sânge și plasmă convalescentă Covid-19, atrăgând atenția că ”Spitalele nu resping bolnavii din cauza pandemiei, însă se amână operațiile și tratamentele oncologice din lipsă de sânge”

”Dragii mei, in Bucuresti sunt 5 – 6 spitale care trateaza boala Covid 19 si peste 50 de spitale care trateaza pacienti cu diferite afectiuni de cele mai multe ori foarte grave care necesita transfuzii de sange si componente sanguine inclusiv plasma convalescenta Covid 19! Fara voi suntem neputinciosi iar in ultimele zile sunteti din ce in ce mai putini…..!

Daca ati suferit de boala Covid 19 si aveti peste 14 zle de la externare, va rog sa contactati centru pentru o programare, daca nu ati suferit de boala Covid 19, sunteti sanatosi, nu luati medicamente pentru o boala cronica si aveti peste 50 de kg, va rog, sa veniti la centru pentru o donare de sange!

Spitalele functioneaza si nu resping bolnavii din cauza pandemiei insa, se amana operatiile, tratamentele oncologice din lipsa de sange si voi, numai voi, ii puteti ajuta si salva viata!”, se arată într-un mesaj postat săptămâna aceasta, pe pagina de Facebook a Centrului de Transfuzie Sanguină București.

Alte știri de interes

Cardul de sănătate redevine obligatoriu. Anunț CNAS. Care sunt excepțiile

Mihnea Tudor

Raport coronavirus România pentru săptămâna 14 – 20 septembrie

Mihnea Tudor

Nelu Tătaru despre evaluarea mortalităţii cauzate de coronavirus: Cei din Terapia Intensivă sunt cei care numără decedaţii

Mihnea Tudor

Arafat: Vom avea o perioadă dificilă! Prima recomandare a șefului DSU

Gloria Pascu

Administrarea de plasmă cu anticorpi reduce mortalitatea Covid cu 57%. Un al doilea aparat de colectare a fost instalat în București

Saghin Cristian

Nelu Tătaru a dezvăluit cel mai important moment din timpul acestei pandemii

Mihnea Tudor

Virgil Musta, recomandări pentru siguranța copiilor care au părinți sau bunici cu comorbidități

Mihnea Tudor

Marius Tucă, internat cu coronavirus. Mesajul prezentatorului Tv

Mihnea Tudor

Atenție părinți: Care sunt cele mai întâlnite simptome ale infecției cu coronavirus la copii

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »