Apel pentru donare de plasmă cu anticorpi, la Iași. Poți salva 3 vieți

Lavinia Scripcaru, directorul Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Iaşi, a anunțat că până acum doar o singură persoană s-a prezentat pentru a dona plasma necesară pentru tratarea bolnavilor de COVD-19 aflaţi în stare critică.

“S-a prezentat doar o singură persoană, care nu s-a calificat în urma consultului biologic al sângelui. Până în momentul de faţă o mare parte dintre posibilii donatori au declarat că suferă de afecţiuni care contraindică total donarea de sânge, precum diabet insulino-dependent, afecţiuni cardiace, greutate sub normele admise”, a afirmat directorul Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Iaşi.

Apel pentru donare de plasmă cu anticorpi

Conform medicilor, zilnic se face o triere telefonică a persoanelor care s-au vindecat de COVID-19, însă la CRTS se pot identifica şi alţi factori care să contraindice donarea de sânge.

“Activitatea de selectare a donatorilor continuă cu telefoane. Avem deja trei persoane care au îndeplinit, telefonic, deocamdată, criteriile de eligibilitate, care deja şi-au confirmat dorinţa de a dona plasmă. Îi aşteptăm la CRTS să vedem dacă putem demara această procedură”, a explicat Lavinia Scripcaru.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

donare plasmadonare plasma iasiplasma anticorpiplasma convalescenta
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes