Tehnologie

Aplicația Signal la un pas de a înlocui WhatsApp. Creștere uriașă, la îndemnul lui Elon Musk

În goana lor după alternative corecte, tot mai mulți oameni renunță la WhatsApp, în special din cauza anunțatei integrări a acestuia cu facebook.

Din această cauză, noua aplicație Signal a înregistrat creșteri spectaculoase ale instalărilor zilnice, în ultima perioadă. Tot mai mulți utizitatori WhatsApp renunța la aplicație în favoarea Signal. Numărul noilor utilizatori care instalează aplicaţia gratuită de mesagerie instantanee Signal în fiecare zi este pe cale să depăşească pragul de 1 milion. Numărul se apropie foarte mult de nivelurile înregistrate de mult mai marele său rival WhatsApp.

Se întâmplă în urma publicării unui update al acestui serviciu de mesagerie online deţinut de Facebook în ceea ce priveşte politica sa de confidenţialitate. De asemena, miliardarul Elon Musk a postat un scurt mesaj pe Twitter: ”Use Signal”, în urma căruia downloadurile acestei aplicații au explodat.

WhatsApp și-a actualizat termenii

În acea zi, aproximativ 810.000 de utilizatori din lumea întreagă au instalat Signal în cursul zilei de duminică, de aproape 18 ori mai mult decât numărul de descărcări ale acestei aplicaţii din data de 6 ianuarie, ziua în care WhatsApp şi-a actualizat termenii politicii sale de confidenţialitate, potrivit datelor comunicate de compania de cercetări de piaţă Apptopia.

Noii termeni de confidenţialitate de la WhatsApp atribuie acestei aplicaţii dreptul de a împărtăşi datele personale ale utilizatorilor, inclusiv locurile în care se află şi numerele lor de telefon, cu compania sa mamă, Facebook Inc., şi cu divizii ale acesteia, precum Instagram şi Messenger. Utilizatorii care nu vor accepta noii termeni nu vor mai avea acces la conturile lor începând din data de 8 februarie.

Drepturi încălcate

Susţinătorii dreptului la confidenţialitate au criticat acel update şi au citat istoricul companiei Facebook în ceea ce priveşte gestionarea datelor private ale utilizatorilor, iar mulţi dintre ei le-au sugerat acestora să migreze către alte platforme online, precum Telegram şi Signal.

Pentru a face faţă numărului mare de utilizatori noi, administratorii de la Signal au adăugat duminică mai multe servere pentru a susţine traficul online.

Până de curând această aplicaţie non-profit era folosită în mare parte de jurnalişti şi activişti pentru drepturile omului, care căutau un mod de comunicare mai sigur şi cu o criptare superioară.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Cercetătorii au reuşit să facă prima fotografie 3D a SARS-CoV-2

Saghin Cristian

E-HEALTH pe baza Inteligenței Artificiale

Furdu Constantin

Servicii de sănătate inteligente pentru orașe inteligente. Cum reușește Inteligența Artificială să îmbunătățească asistență medicală?

Furdu Constantin

Conturile de Twitter ale Casei Albe au ”reînviat”. @POTUS și @FLOTUS, din nou active. Biden a și scris un mesaj

Mihnea Tudor

Program de finanţare de 2 milioane de euro pentru proiecte caritabile din România şi alte ţări europene, lansat de Google

Mihnea Tudor

Conglomeratul BIG TECH din SUA își ucide SINGUR dominația în social media

Ionel Lăcătuș

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »