Tehnologie

Apple operează artificii tehnice pentru a compensa creşterea costurilor de producţie ale lui iPhone 12

Trecerea la 5G presupune costuri mai mari pentru Apple, care încearcă să facă reduceri în alte părţi, prin scăderea costurilor necesare dezvoltării altor componente.

Analistul Ming-chi Kuo, de la TF International Securities, a observat că Apple a transmis producătorilor de baterii pentru iPhone un nou design al plăcii care acomodează acumulatorul pentru iPhone 12 şi pune acest lucru pe dorinţa companiei americane de a reduce costurile de producţie.

Apple încearcă mai multe artificii tehnice prin care să reducă costurile de producţie, unul dintre acestea fiind un nou design al plăcii pe care este montată bateria. Analistul chinez, care a studiat noul design, crede că acesta va contribui la scăderea costurilor strict în cazul bateriei cu 40% – 50% faţă de ceea ce se folosea în iPhone 11.

Mai mult, Kuo crede că acesta este doar un prim pas şi că anul viitor Apple va veni cu un upgrade care va reduce costul de dezvoltare a plăcii pentru baterie cu alte 30-40 de procente.

Va fi interesant de văzut şi cum se va schimba performanţa acumulatorului după implementarea noului design – dacă va creşte, va rămâne la fel sau se va reduce autonomia smartphone-ului.

Trecerea la 5G

Compania americană încearcă astfel să compenseze costurile mai mari faţă de anul trecut pe care le presupune trecerea la 5G. iPhone 12 va fi primul smartphone Apple cu 5G.

Ming-chi Kuo estimează că implementarea millimeter wave (cea mai performantă versiune de 5G) va genera un cost suplimentar faţă de anul trecut cu 125 – 135 dolari per device. În cazul sub-6GHz, standardul 5G de mijloc, costurile cresc cu aproximativ 75 – 85 dolari.

Din cauza problemelor de producţie şi livrare cauzate de pandemie, iPhone 12 va intra mai târziu pe piaţă decât înaintaşii săi. Acesta este aşteptat să fie disponibil începând cu luna octombrie. Prezentarea, însă, va avea loc tot în septembrie, ca în fiecare an.

Alte știri de interes

Ce este Inițiativa Smart Village. Integrarea satului inteligent în dezvoltarea rurală

Furdu Constantin

Facebook lansează o reţea socială pentru studenţi

Mihnea Tudor

Schimbare importantă la sistemul de operare folosit de Huawei

Saghin Cristian

Sergiu Biriș și Andrei Dunca lansează un nou proiect de tehnologie: Eventmix.live

Mihnea Tudor

Samsung Galaxy Z Fold 2 – smartphone-ul pliabil, prezentat oficial – FOTO

Mihnea Tudor

Facebook News își continuă extinderea. Serviciul de știri, disponibil în mai multe țări

Gloria Pascu

Lovitură pentru mișcarea QAnon. Teoriile conspirației, restricționate

Gloria Pascu

Surface Duo – Primul telefon pliabil Microsoft, mai ieftin decât alternativele de la Samsung

Gloria Pascu

Facebook a lansat Reels – o versiune proprie TikTok. Cum funcţionează noua aplicaţie

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »