Sanatate

Arad se înscrie pe lista orașelor care dau o șansă la viață: a început colectarea de plasmă anti-Covid 19

Arad se înscrie pe lista orașelor care dau o șansă la viață: a început colectarea de plasmă anti-Covid 19
Arad se înscrie pe lista orașelor care dau o șansă la viață: a început colectarea de plasmă anti-Covid 19

Colectarea de plasmă convalescentă prin procedura de plasmafereză a început luni, 11 mai, și la Centrul de Transfuzie Sanguină Arad. S-a recoltat plasmă de la persoanele vindecate de Covid-19.Demersul vine după ce, săptămâna trecută, s-au făcut recoltări de sânge în vederea obţinerii plasmei cu anticorpi prin centrifugare.

Primul donator de plasmă prin noua procedură a fost un medic de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, vindecat după ce a fost diagnisticat cu temutul Covid-19.

”Procedura s-a dovedit un real succes. Săptămâna trecută am recoltat plasmă, prin procedeul normal, de la patru persoane vindecate de COVID-19. Astăzi, luni, după sosirea kit-urilor, avem primul donator de la care colegii mei au recoltat plasma prin procedura de plasmafereză.

Recoltarea de plasmă de la pacienţii care au fost diagnosticaţi prin testarea RT – PCR şi vindecaţi are ca scop încercarea de salvare a bolnavilor internaţi, în stare gravă, pe secţiile de terapie intensivă.

Lumea ştiinţifică medicală a descoperit că plasma care conţine anticorpi împotriva unui virus, în condiţiile în care nu există un tratament specific antiviral şi nici vaccin, se poate administra pacienţilor bolnavi. Studii clinice efectuate la nivel internaţional au arătat că se obţin rezultate bune. E drept, este un tratament empiric, dar cu risc scăzut şi rezultate bune”, a declarat dr. Laura Păcurariu, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Arad.

Din 600 ml de plasmă pot fi pregătite trei doze de câte 200 de ml, care pot fi păstrate până la un an la minus 25 de grade Celsius. Medicii transmit că această procedură este nedureroasă pentru donator, iar plasma astfel colectată se reface complet în maximum 48 de ore.

Alte știri de interes

Trei doctoriţe, internate cu COVID-19, au fugit din spital. Poliția, pe urmele lor

Mihnea Tudor

Situația generală pe județe la numărul de infectări cu SARS-COV-2 – ANALIZĂ

Mihnea Tudor

Ce se întâmplă dacă un pacient asimptomatic, aflat sub monitorizarea medicului de familie, va prezenta simptome

Gloria Pascu

Bilanț coronavirus România 29 oct – 6.481 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus

Mihnea Tudor

BESMAX PHARMA DISTRIBUTION, donatoare de aparate de plasmafereză: Susținem demersul MAI de a crea o bancă de plasmă convalescentă

Saghin Cristian

Prima bancă de plasmă convalescentă, pentru tratarea pacienţilor bolnavi de COVID, va funcționa la MAI

Mihnea Tudor

Buzău este judeţul cu cel mai mare număr de donatori de plasmă umană hiperimună, folosită în tratamentul unor pacienţi cu COVID-19

Gloria Pascu

Ludovic Orban: Jogging în aer liber, fără mască. Ce alte măsuri sunt în vigoare

Mihnea Tudor

Arafat: Cel puţin până la primăvară sau chiar vara anului viitor nu vom sta liniştiţi, va trebui să învăţăm să trăim cu virusul respectând toate regulile. Sărbătorile de iarnă ar trebui să fie adaptate acestui virus

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »