Arafat are explicație pentru neatingerea țintei de vaccinare anti-COVID: “Din păcate, mulţi se informează de pe reţelele de socializare, din câte un film pe YouTube, se mai uită la câte un actor care mai comentează”

Arafat anunță: 5388 de cazuri noi de COVID și 97 de decese, în ultimele 24 de ore
Arafat anunță: 5388 de cazuri noi de COVID și 97 de decese, în ultimele 24 de ore

Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, a declarat,că nu s-a atins tinta de vaccinare anti-COVID-19, în România, pentru că oamenii trebuie să se informeze din surse oficiale şi de la medici și, din păcate, mulți nu rpocedează așa. Mai mult, el a atras atenţia că varianta Delta a virusului începe să se răspândească cu repeziciune.

”Oamenii trebuie să se informeze mai bine, să se informeze din sursele corecte, oficiale, să citească ce doresc, dar că vadă şi sfatul oficial al specialiştilor. Faptul că acum suntem bine, nu ne garantează că vom fi bine după o perioadă. Varianta Delta şi varianta Delta Plus începe să se răspândească şi reprezintă o problemă şi soluţia rămâne vaccinarea”, a declarat Raed Arafat, marţi, la finalul şedinţei de Guvern. 

Secretarul de stat a mai spus că oamenii ar trebui să discute cu medicii. El a precizat că unii oameni cred că nu mai e nevoie de vaccinare, după ce au văzut că lucrurile se relaxează în România.

 ”Fiecare citeşte, se informează sau uneori se informează prin informaţii care nu sunt corecte sau se dezinformează. Noi ce sfătuim e ca întotdeauna să discute cu medicii şi bineînţeles că poate unii  văzând situaţia noastră din România cred că lucrurile au trecut şi nu mai trebuie. Dar o să ne trezim, s-ar putea, la un moment sub presiunea faptului că trebuie să ne vaccinăm cât mai repede pentru că vine din nou o situaţie mai critică”, a mai declarat Arafat. 

De asemenea, Raed Arafat a mai declarat că, din păcate, unii se informează de pe YouTube sau ascultă sfaturile unor actori. 

”Oamenii trebuie să fie deschişi la informarea corectă. Din păcate, mulţi se informează de pe reţelele de socializare, pe câte un film pe YouTube, se mai uită la câte un actor care mai comentează. Asta înseamnă să fim foarte atenţi de  unde luăm informaţiile când este vorba de sănătatea noastră”, a declarat Arafat.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

actorinu s a atins tinta vaccinareoamenii se informeaza retele socializareraed arafatsecretar de stat ministerul interneyou tube
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes