Arafat explică de ce nu ar avea voie nevaccinații, în weekend, la mall: “Această regulă s-a aplicat și în alte zone ale lumii”

Arafat explică de ce nu ar avea voie nevaccinații, în weekend, la mall: "Această regulă s-a aplicat și în alte zone ale lumii"
Arafat explică de ce nu ar avea voie nevaccinații, în weekend, la mall: "Această regulă s-a aplicat și în alte zone ale lumii"

Șeful DSU, Raed Arafat, explică de ce România ar putea să nu mai permită accesul persoanelor nevaccinate la mall în weekend: pentru că așa au procedat și alte țări.

“Eu vă dau un exemplu. Dacă avem creșterea incidenței peste 3 la mie și măsura care era înainte era să le închidem înainte, poți să vii cu o măsură intermediară, să spun că le lăsăm deschise, dar să intre acolo doar cei vaccinați. Poate fi o soluție. Și chiar dacă dintre trei vaccinați, unul e pozitiv și transmite celuilalt, acela va avea o formă ușoară.

Argumentul științific este supraaglomerarea zonei respective. Unde s-a aplicat această regulă, că s-a aplicat în alte zone ale lumii, a fost argumentul că în weekend sunt zone mai aglomerate. Sunt măsuri unde se impune mască, dar sunt zone cum e restaurantul unde nu porți mască”, a declarat Arafat.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

asa au facut si alte tarinevaccinati interzis weekend mallraed arafatsef DSU
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes