Recomandate Sanatate

Arafat recunoaște: „Lupta cu COVID-19, din păcate am pierdut-o”. La ce să ne așteptăm

Raed Arafat, secretarul de stat în cadrul Ministerului de Interne, a declarat vineri, 16 octombrie, că „este foarte clar” că se va ajunge la indicele de infectare cu Covid-19 de 3 la mia de locuitori în Capitală. iar în acest caz, restaurantele, cinematografele și teatrele se vor închide și „este posibil” că elevii să urmeze cursuri online. Arafat a adăugat că lupta cu Covid a fost pierdută.

Așa cum evoluează lucrurile, să ajungem la indicele de 3, în Capitală, este foarte clar. Se vor aplica toate regulile care au fost prevăzute în Hotărârea de Guvern. Restaurantele închise, nu mai sunt activități la teatre, nu mai sunt activități la cinematografe. Bineînțeles, masca devine obligatorie în toate spațiile publice, deci nu mai există diferențiere între spațiul aglomerat și spațiul neaglomerat, în toate spațiile masca este obligatorie. Astea sunt regulile care sunt de baza, în această situație. Când trecem de pragul de 3 la mie și sperăm că populația să înțeleagă și să respecte pentru că sistemele sanitare au limitele lor, nu doar în România”, a declarat Raed Arafat la Digi24, vineri seară.

Tot el a mai explicat că efectele măsurilor se vor vedea peste 1-2 săptămâni.

Lupta cu COVID-19 am pierdut-o

Raed Arafat a mai declarat că lupta cu COVID-19 a fost pierdută și că este posibil că spitalele să fie reorganizate, așa cum s-a întâmplat în primăvară, la începutul pandemiei.

„Lupta cu COVID-19, din păcate am pierdut-o. Mai ales că este presiune și asupra sistemului medical din mai multe puncte de vedere, nu numai asupra capacității, ci și asupra oamenilor care lucrează în sistem. Vom ajunge la un moment în care pacienții nu vor mai putea fitransferati către spitale desemnate Covid, ci vor rămâne în spitalele în care sunt și vor fi tratați în spitalele respecive unde trebuie create circuite la nivelul Terapiei Intensive, la nivelul altor secții care să permită tratarea altor pacienți.

Și la acest moment avem pacienți care se tratează în spitalele care nu sunt desemnate Covid pentru că nu reușim să transferăm imediat, ci transferăm peste câteva ore sau a două zi. Dra la un moment va trebui să ne pregătim clar și sistemul trebuie pregătit și s-au dat indicații de către Ministerul Sănătății către întreg sistemul sanitar că la un moment dat vom începe să ținem bolnavii și în secțiile non-Covid și posibil vom ajunge și la bază, din nou, la reducerea capacității pentru cazurile elective. De fapt, ce am pregătit la începutul pandemiei și din fericire nu s-a întâmplat atunci și a devenit un subiect de critică și de batjocură deciziile noastre de atunci, acum ne confruntăm cu el și este clar că unele decizii, posibil să le luăm, să revenim la ce am luat atunci în martie, dar adaptat la situația de acum. cele mai importante măsuri au fost pe sistemul sanitar și mă refer la asta„, a mai declarat Arafat.

Alte știri de interes

CARANTINĂ generală în Franța. Macron anunță revenirea la restricțiile din primăvară

Mihnea Tudor

Iohannis: Cum credeţi că ar fi fost cu o guvernare PSD, dacă conducerea PSD-ului nu respectă cele mai elementare norme?

Mihnea Tudor

Imagini de groază cu plămânii unui pacient COVID. Medic: Cum facem cu ei domnule doctor Bittman, doamnă doctor Corina Chiriac?”

Mihnea Tudor

Cei patru militari români răniți în Afganistan, transferați în Germania

Mihnea Tudor

Adriana Săftoiu, despre lista PNL pentru alegerile parlamentare: Ori țara asta e pierdută, ori e un experiment

Saghin Cristian

BESMAX PHARMA DISTRIBUTION, donatoare de aparate de plasmafereză: Susținem demersul MAI de a crea o bancă de plasmă convalescentă

Saghin Cristian

Prima bancă de plasmă convalescentă, pentru tratarea pacienţilor bolnavi de COVID, va funcționa la MAI

Mihnea Tudor

Arafat ne pregătește de ce-i mai rău: Încet, încet intrăm în logica medicinei de dezastre

Mihnea Tudor

Orban, precizări despre carantina naţională: Cu cât mai mulţi români respectă normele de protecţie sanitară, cu atât viaţa poate fi mai normală

Gloria Pascu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »