Arafat: Se cere fermitate față de elevi. Nu porți mască, ieși afară!

Raed Arafat susține că: ”Va conta foarte mult ce au auzit copiii în casă în ultimele 6 luni de la părinții lui, de la anturajul lui”. Șeful DSU spune că este nevoie de reguli clare, iar un elev care refuză să poartă mască să fie dat afară din clasă și să stea pe hol. „Nu vrei să porți mască, ieși din clasă, așteaptă pe hol, pentru că îți pui colegii în pericol”, a declarat miercuri seara Raed Arafat.

Regulile impuse cu fermitate, nu cu pedepse

El a explicat că la început ”va fi greu să impui regulile”. Însă ele trebuie impuse, nu neapărat cu pedepse. Trebuie impuse cu fermitate și să i se spună elevului. „Nu vrei să porți mască, ieși din clasă, așteaptă pe hol. Când porți mască intri în clasă, pentru că îți pui colegii în pericol.

Va conta foarte mult ce au auzit copiii în casă în ultimele 6 luni. De la părinții lui. Ce a auzit copilul de la anturajul lui. Dacă elevul a fost expus o perioadă negației și a auzit că totul e o glumă, masca e glumă și nu trebuie să o porți, poate că la început va fi mai greu la școală, dar aici trebuie impuse niște reguli clare. Copiii trebuie să simtă că la școală trebuie respectate regulile, a subliniat Arafat.

De la prima oră trebuie să li se explice regulile

”Poate o mică parte nu vor respecta regulile de la început, dar dacă intră în școală și nu simte prezența regulilor respective și se încearcă să li se explie cândva în cursul zilei, deja se pierde încet, încet controlul și posibilitatea de a-i face pe copii să respecte aceste reguli. În prima oră trebuie să li se explice la copii care sunt regulile. Cum se intră, pe unde se circulă, cum vor fi pauzele, cum se va sta la clasă, când se poartă mască, când nu se poartă.

Reducerea numărului de elevi la noi este foarte greu de implementat, dar nu imposibil. Și partea de online se dezvoltă, chiar dacă s-au lăsat unele decizii să se ia pe plan local, a concluzionat Raed Arafat la Digi24.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

fermitate profesorimasca la scoalanu porti masca iesi afarareguli clare in scoli
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes