Parlament, președinție Recomandate

Arafat va fi anchetat. PSD, ALDE, Pro România și UDMR au înființat o comisie de anchetă parlamentară

Deuoptații și senatorii au aprobat înfiinţarea unei comisii de anchetă privind achiziţiile şi gestionarea stării de urgenţă, cu 337 voturi „pentru” şi 3 abţineri.

Comisia înființată de către Parlament va avea drept obiective analiza fundamentării şi eficienţei măsurilor de informare, verificare şi monitorizare epidemiologică a cetăţenilor români care s-au întors în România din zonele de risc de la declanşarea epidemiei de coronavirus; verificarea modului în care s-au fundamentat şi elaborat ordonanţele militare pe perioada stării de urgenţă, precum şi a mijloacelor de informare care au stat la baza fundamentării şi elaborării acestora; verificarea achiziţiilor de materiale sanitare, medicamente şi alte produse folosite pentru limitarea răspândirii virusului, precum şi la diagnosticarea şi tratarea persoanelor susceptibil a fi infectate cu acesta.

Ce mai anchetează comisia

Alte obiective ale comisiei sunt analiza situaţiei epidemiologice în principalele focare de infecţie, determinarea cauzelor care au dus la apariţia acestor focare, precum şi analiza măsurilor care au fost luate pentru punerea acestora sub control; analiza măsurilor privind înregistrarea şi plata activităţilor de telemuncă, şomaj tehnic şi a acţiunilor vizând menţinerea locurilor de muncă; verificarea modului în care au fost alocate sume din bugetul de stat pentru asigurarea de materiale şi substanţe necesare limitării efectelor răspândirii şi respectiv tratării infectării cu COVID- 19, precum şi a asigurării alocărilor bugetare necesare susţinerii economiei.

Cine alcătuiește comisia

Comisia va avea 21 de membri şi este împuternicită să facă audieri şi să ceară autorităţilor şi instituţiilor publice, oricăror structuri de specialitate ale statului, altor entităţi publice sau private, precum şi cetăţenilor să îi pună la dispoziţie date, informaţii şi materiale necesare şi utile pentru clarificarea obiectivelor sale. Dintre cei 21 de membri, 9 sunt de la PSD, 4 de la PNL, 3 de la USR, 2 de la Pro Europa, 2 de la UDMR şi unul de la PMP.

Preşedinte comisiei va fi propus de PSD, cei trei vicepreşedinţi aparţin PNL, USR şi Pro Europa, iar secretarul de la UDMR

Alte știri de interes

Ludovic Orban, reacție după protestul din Piața Victoriei: Sincer, nu înțeleg

Mihnea Tudor

Lista COMPLETĂ a centrelor de testare pentru coronavirus

Gloria Pascu

Băsescu, (re)descoperire FANTASTICĂ: România are LEGE pentru gestionarea pandemiei încă din 2009. ”Lectură plăcută, incompetenților!”

Mihnea Tudor

Ce hibe au găsit social-democrații în legea carantinei propusă de PNL

Gloria Pascu

Americanii cer ajutorul Laserului de la Măgurele, în lupta cu COVID-19

Mihnea Tudor

Legea carantinei mai așteaptă. Orban, furios pe parlamentarii PSD: Sunt la capătul răbdării

Mihnea Tudor

Avertisment dramatic al OMS: Pandemia a scăpat de sub control

Saghin Cristian

Românii care au părăsit carantina sau izolarea după decizia CCR pot fi sancționați

Mihnea Tudor

Primele flacoane de hiperimunoglobulină anti SARS-COV2 ar putea ajunge la pacienții români chiar în cursul lunii august. România, a treia țară din lume cu acces la acest medicament

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »