Sport

Arbitrul Iulian Călin, depistat pozitiv cu Covid-19, după ce a condus Academica Clinceni – Sepsi

Arbitrul Iulian Călin a fost depistat pozitiv cu Covid-19. Acesta a condus la centru meciul disputat, miercuri, de Academica Clinceni şi Sepsi, din play-out-ul Ligii I, informează digisport.ro.

Unul dintre asistenţii săi de la acel joc, Mircea Grigoriu, a fost plasat în izolare. Acesta fusese delegat la meciul FCSB-FC Botoşani, din această seară, însă a fost înlocuit cu Radu Ghinguleac.

La rândul ei, FRF transmite:

”Federația Română de Fotbal anunță că încă un arbitru a fost depistat pozitiv în urma testărilor efectuate în ultimele zile.
Arbitrul depistat pozitiv a fost retras de la delegări împreună cu toată brigada sa și nu va mai fi delegat în acest final de sezon. De asemenea, colegii săi au intrat în izolare, urmând ca luni să repete testele.
Lotul pentru Liga 1 și meciurile ce urmează a se disputa în Liga 2 cuprinde 70 de arbitri. Aceștia au efectuat până acum trei teste, de la începutul lunii iunie și până în prezent.”

„Suntem în legatură permanentă cu Comisia Centrală a Arbitrilor. Arbitrul delegat la meciul de diseară este izolat şi va fi înlocuit de un alt arbitru. În acest moment nu se pune problema amânării vreunui meci din Liga 1, cât timp nu avem niciun club implicat în vreo ancheta epidemiologică.

Pentru a fi considerat contact, potrivit legislaţiei din România, trebuie să fi stat faţă în faţă la o distanţă mai mică de 2 metri pentru cel puţin 15 minute. Ceea ce nu se întâmplă în cazul interacţiunii dintre arbitri si jucători în cazul unui meci de fotbal.

Cred că ar fi fost mult mai bine ca arbitrii să se testeze şi ei cu două zile înainte de meciul la care sunt delegaţi, așa cum se întâmplă în cazul observatorilor LPF, şi nu din 14 in 14 zile aşa cum a stabilit comisia medicala a FRF. Cred că se impune ca FRF să urmeze modelul aplicat de observatorii LPF şi în cazul arbitrilor delegaţi la meciurile din Liga 1”, a declarat secretarul general al LPF, Justin Ştefan, pentru Digi Sport.

Alte știri de interes

FC Barcelona – Bayern Munchen scor de maidan în semifinalele Ligii Campionilor

Mihnea Tudor

Simona Halep – Magdalena Frech rezultat final într-un meci la discreția campioanei

Saghin Cristian

FCSB lovită de coronavirus: patru jucători, infectați

Saghin Cristian

Halep a scăpat: nu s-a accidentat, ci au fost probleme cu mușchii. Declarațiile de după meciul doi de la Praga

Gloria Pascu

Simona Halep, meci dramatic la Praga. A revenit după ce a pierdut primul set

Saghin Cristian

Turneul de la Praga: Simona Halep a pierdut confruntarea din primul tur la dublu

Saghin Cristian

Stadion ultramodern la Sibiu. Investiție de 28 de milioane de euro – VIDEO

Saghin Cristian

Simona Halep – Polona Hercog rezultat în primul tur de la Praga, după un meci greu terminat cu tie-break

Mihnea Tudor

Simona Halep debutează, marţi, la turneul de la Praga, la simplu, după ce-a ratat primul meci la dublu

Gloria Pascu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »