International

Arestări la nivel înalt în Bulgaria. Oamenii președintelui au ajuns după gratii

În urma unor percheziții în birourile administrației prezidențiale bulgare, patru persoane au fost arestate joi, între care un secretar prezidențial și un consilier prezidențial. Potrivit parchetului, este vorba de două anchete: trafic de influență și divulgare de secrete de stat.

Parchetul a informat că Plamen Uzunov, secretar al președintelui Rumen Radev în chestiuni privind afacerile juridice și anticorupție, a fost reținut 24 de ore în cadrul unei anchete privind abuz de putere și trafic de influență. Anterior arestării lui Uzunov, o percheziție în birourile administrației prezidențiale a fost lansată de procurori, de reprezentanți ai ministerului de Interne, ai Biroului de protecție a martorilor.

Percheziția a fost autorizată de Tribunalul Militar din Sofia și de tribunal penal specializat. Au fost confiscate documente și calculatoare folosite de secretarul și consilierul în cauză.

Cea de-a doua anchetă, care priveşte divulgarea de secrete de stat şi este condusă de Parchetul Militar Districtual, a dus joi la arestarea unui fost ofiţer al Agenţiei de Stat pentru Securitate Naţională (SANS), identificat cu iniţialele M.K., şi a consilierului prezidenţial pentru securitate şi apărare, Ilia Miluşev.

Lui Milușev, care a fost audiat în mai multe reprise în calitate de martor, i-au fost găsite pe telefonul său informații despre Agenția de Stat pentru Operațiuni Tehnice. El a returnat voluntar patru documente care constituiau secret de stat și care fuseseră luate fără autorizație de la Agenția de Informații.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Joe Biden a propus o reformă a legii imigraţiei şi a semnat în prima zi mai multe ordine executive decât Obama sau Trump în două săptămâni

Saghin Cristian

Președinți repudiați și Israel – ANALIZĂ

Mihnea Tudor

Explozie violentă la Madrid. Cel puțin doi morți într-un imobil, distrus în parte de suflul deflagraţiei

Saghin Cristian

Joe Biden a depus jurământul de învestire în funcţia de preşedinte al SUA. Textul jurământului

Saghin Cristian

Kamala Harris a depus jurământul de învestire în funcţia de vicepreşedinte al SUA

Mihnea Tudor

SUA, fără ambasador la București. Mesajul lui Zuckerman, înainte de a zbura către Washington

Daniela Arnăutu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »