Armata americană vine la granița cu Belarus

Militari și tancuri americane vor ajunge în Lituania vineri, 4 septembrie, pentru o misiune de două luni, în apropierea frontierei cu Belarus.

Într-un anunţ de ultimă oră, Lituania (stat membru NATO) a anunţat că trupe americane vor fi mutate din Polonia pentru exerciţii militare planificate anterior. Acestea sunt „de natură defensivă şi nu sunt îndreptate împotriva niciunui vecin, inclusiv Belarus”, au ținut să precizeze autorităţile de la Vilnius. Și, totuși, nicio explicație nu s-a dat pentru faptul că soldații americani sosesc mai devreme în Lituania şi rămân mai mult timp decât anunţase guvernul de la Vilnius înainte să izbucnească protestele în Belarus.

Exercițiul militar din Lituania începe vineri şi va continua până în luna noiembrie. La el vor lua parte 500 de militari americani şi 40 de vehicule, printre care tancuri Abrams şi transportoare blindate de trupe Bradley.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

armata americana exercitiiarmata natogranita belarusproteste belarusvin americanii in belarus
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes