International

Armata americană vine la granița cu Belarus

Militari și tancuri americane vor ajunge în Lituania vineri, 4 septembrie, pentru o misiune de două luni, în apropierea frontierei cu Belarus.

Într-un anunţ de ultimă oră, Lituania (stat membru NATO) a anunţat că trupe americane vor fi mutate din Polonia pentru exerciţii militare planificate anterior. Acestea sunt „de natură defensivă şi nu sunt îndreptate împotriva niciunui vecin, inclusiv Belarus”, au ținut să precizeze autorităţile de la Vilnius. Și, totuși, nicio explicație nu s-a dat pentru faptul că soldații americani sosesc mai devreme în Lituania şi rămân mai mult timp decât anunţase guvernul de la Vilnius înainte să izbucnească protestele în Belarus.

Exercițiul militar din Lituania începe vineri şi va continua până în luna noiembrie. La el vor lua parte 500 de militari americani şi 40 de vehicule, printre care tancuri Abrams şi transportoare blindate de trupe Bradley.

Alte știri de interes

Regina Elisabeta a II-a îşi pierde tronul în Barbados

Mihnea Tudor

Noua Zeelandă ar putea să-și schimbe numele cu unul indigen

Mihnea Tudor

Ambasadorul SUA în China a demisionat

Mihnea Tudor

UE testează interoperabilitatea între aplicaţii de urmărire a Covid-19 în şase state

Mihnea Tudor

Sebastian Kurz: Austria a intrat în al doilea val de coronavirus

Mihnea Tudor

Erdogan, amenințare fără precedent la adresa Franței: Nu căutaţi ceartă cu Turcia!

Saghin Cristian

Efect neașteptat al pastilelor de Paracetamol

Mihnea Tudor

Trump i-a spus jurnalistului Bob Woodward că ştia în februarie că maladia Covid-19 este „o chestie mortală”, dar voia să o minimalizeze

Saghin Cristian

Opozantul belarus Maxim Znak, un membru al Consiliului de Coordonare al opoziţiei, arestat de bărbaţi ”mascaţi” în civil

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »