Recomandate Sanatate

Armata preia conducerea Direcției de Sănătate Publică București

General maior medic in rezervă Oprea Ionel Paul. foto: Direcția Medicală a MApN
General maior medic in rezervă Oprea Ionel Paul. foto: Direcția Medicală a MApN

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, l-a desemnat pe secretarul de stat  general maior medic Ionel Paul Oprea să preia, în cadrul atribuţiilor ce le deţine la nivelul Ministerului Sănătății, coordonarea activităţii Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti până la remedierea deficienţelor constatate la nivelul acestei instituţii. Generalul medic Ionel Paul Oprea este cel care a fost coordonatorul militar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava.

Ministrul Sănătăţii a solicitat secretarului de stat şi continuarea evaluării activităţii acestei instituţii demarată de echipa condusă de directorul general Bogdan Nica, precizează un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

În plus, Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti i-au fost alocată suma de 50,9 milioane de lei, pentru decontarea testelor RT-PCR realizate în centrele acreditate din Capitală. Pentru realizarea plăţilor este necesar ca reprezentanţii DSPMB să solicite deschiderea liniei de finanţare.

”O primă solicitare de acest fel a fost înregistrată de MS la începutul acestei săptămâni pentru suma de 1,7 milioane de lei. Pentru această sumă au fost depuse documente justificative. Ieri, 6 august 2020, a mai fost depusă o nouă solicitare pentru suma de peste 8,1 milioane de lei pentru care se aşteaptă documentele justificative”, menţionează sursa citată.

”Am introdus decontarea testelor RT-PCR în programul naţional în luna martie a acestui an. Am pornit de la un centru în care se prelucrau probele şi, după o muncă susţinută de aproape 5 luni, am ajuns la peste 130 de centre de testare evaluate şi incluse în program.

Dorim o creştere a numărului de puncte de testare şi o intensificare a activităţilor. Există un buget de aproximativ 200 milioane de lei pentru decontarea testelor RT -PCR care va fi suplimentat dacă este necesar”, se arată în comunicatul de presă al Ministerului Sănătății.

Ionel Oprea a fost coordonatorul militar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava.

Alte știri de interes

Se schimbă vremea: Cod galben şi cod portocaliu de ploi abundente, vânt şi descărcări electrice

Mihnea Tudor

Surpriză pentru studenţii care au burse sociale şi învaţă la universităţi care vor face cursuri online

Gloria Pascu

Raport coronavirus România pentru săptămâna 14 – 20 septembrie

Mihnea Tudor

Ce este Inițiativa Smart Village. Integrarea satului inteligent în dezvoltarea rurală

Furdu Constantin

Orban: Astăzi, PSD ”a băgat România în faliment”. Raport de-a dreptul imbecil

Mihnea Tudor

Conflictul între Guvern și Parlament pe tema moțiunii de cenzură, tranșat de decizia CCR

Mihnea Tudor

Campania electorală faza pe înregistrări: Nicușor Dan, spionat de omul lui Băluță și aruncat pe piață de Dana Budeanu: Mafia din PSD și urmașii lui Dragnea

Mihnea Tudor

A bătut tot ce a prins! Agenți de pază, polițiști și polițiști locali, bătuți de o fată de 22 de ani

Mihnea Tudor

Nelu Tătaru despre evaluarea mortalităţii cauzate de coronavirus: Cei din Terapia Intensivă sunt cei care numără decedaţii

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »