Ascensiunea continuă a tehnologiei FINTECH în Europa

În parteneriat cu Finstar, o firmă internațională de consultanță în domeniul investițiilor private și cu investiții cu aproximativ 2 miliarde de dolari în active administrate, Tech.eu a lansat recent un nou raport axat pe sectorul fintech (Financial Technology), care este în continuă creștere în Europa.

Investițiile în firme fintech la nivel european au fost în total de circa 4 miliarde de euro, în prima jumătate a anului trecut, potrivit unui raport Tech.eu. Cele mai multe investiții le-au primit firmele din Marea Britanie și Germania.

Firmele fintech europene au strâns în total 3,52 miliarde euro în 2018. Totalul investițiilor a crescut cu 150%, la 8,81 miliarde euro în 2019.

În prima jumătate a anului 2020, aproximativ 4 miliarde de euro au fost investite în startup-urile europene de fintech, iar estimările Tech.eu arată că suma investițiilor pentru tot anul trecut ar fi de circa 10 miliarde de euro.

Datele raportului mai arată că domeniul Fintech este cel care a atras cele mai multe finanțări în ultima perioada la nivel de start-up-uri europene, în prima jumătate a anului trecut au fost ridicate circa 2019 runde de finanțare de către firmele din acest domeniu.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

fintech investitiiinvestitii europaraport tech.rostart-up
Felix Bradu
Felix Bradu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 20 de ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes