Asistent medical din Piatra Neamţ, intubat la ATI, fiind infectat cu COVID-19, chiar înainte de rapel

Sectie ATI - captură video Youtube
Sectie ATI - captură video Youtube

Un asistent medical de la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Piatra Neamț a fost testat pozitiv cu COVID-19, chiar înainte să facă rapelul, este internat la ATI.

În vârstă de 64 de ani, bărbatul este în stare gravă. Prima doză anti-COVID i-a fost administrată pe 5 ianuarie, iar după 12 zile a fost diagnosticat cu coronavirus.

Asistentul medical a fost imediat internat cu o formă medie a bolii, dar starea lui s-a agravat și a fost mutat pe secția ATI, unde a fost intubat.

“La aproximativ zece zile după ce a primit prima doză a vaccinului, au apărut simptomele. A fost confirmat pozitiv. A fost internat cu o formă medie de boală. Evoluţia nu a fost favorabilă. A fost transferat la Terapie intensivă şi în cursul zilei de ieri a fost transferat, la cererea familiei, la Cluj”, a declarat dr. Cristina Iacob Atănăsoaie, director medical la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, într-o intervenție la Antena 3.

Bărbatul avea și alte comorbidități, astfel că nu se poate stabili o relație între administrarea vaccinului și evoluția stării lui de sănătate.

Ministerul Sănătății a anunțat, joi, că a fost înregistrată o reacție adversă rară în urma administrării celei de-a doua doze de vaccin Pfizer/BioNTech. Este vorba despre o paralizie temporară facială, suferită de un medic din Vâlcea.

Aceasta primise, ieri, doza de rapel din vaccinul BioNTech Pfizer (Comirnaty). După un timp, pacienta a revenit la o stare de sănătate bună, iar rezultatele analizelor nu au arătat modificări patologice.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

asistent medical covid rapelasistent medical intubatasistent medical păiatra neamtinfectat inainte de rapelvaccin anti covid
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes