Sanatate

Asociaţia ”Dăruieşte Viaţă” instalează o unitate mobilă pentru triajul pacienţilor oncologici, la Spitalul Judeţean Sibiu

Asociaţia ”Dăruieşte Viaţă” instalează o unitate mobilă pentru triajul pacienţilor oncologici, la Spitalul Judeţean Sibiu. Unitatea va avea o suprafaţă utilă de 96 de metri pătraţi, va fi compusă din două cabine de triaj/ recoltare şi o cabină de aşteptare. Unitatea va fi operaţională în ultima săptămână a lunii noiembrie.

”Pacienţii cu patologii grave, precum cancerul, sunt unul dintre principalele grupuri vulnerabile în faţa coronavirusului. În România, pe lângă riscul de infectare cu SAARS-CoV2, pacienţilor oncologici le este tot mai greu să aibă acces la tratamentul care îi ţine în viaţă, din cauza lipsurilor din infrastructura spitalicească şi a lipsei circuitelor medicale corecte.

  <ins class="adsbygoogle"
     style="display:block; text-align:center;"
     data-ad-layout="in-article"
     data-ad-format="fluid"
     data-ad-client="ca-pub-3383227657537688"
     data-ad-slot="7672486097"></ins>
  <script>
     (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
    </script>

De cele mai multe ori, sunt nevoiţi să aştepte la cozi în afara spitalelor, în condiţii meteo nefavorabile sau în corturi improvizate (improprii pentru anotimpurile reci) pentru a fi triaţi şi a-şi primi tratamentul (ex. curele periodice de chimioterapie). Unităţile modulare de triaj sunt o soluţie viabilă pentru a le oferi bolnavilor de cancer condiţii umane în care să lupte pentru viaţa lor, alături de cadrele medicale care îi tratează. Dăruieşte Viaţă ridică Unitatea Modulară SCJU Sibiu, în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, pentru a asigura triajul pacienţilor oncologici şi un tratament minimal în ambulatoriu, în condiţii decente”, a transmis Asociaţia, printr-un comunicat de presă, preluat de news.ro.

Operaţiunea de montare este în plină desfăşurare, iar unitatea mobilă va fi disponibilă în ultima săptămână a lunii noiembrie.

Unitatea va avea o suprafaţă utilă de 96 de metri pătraţi, va fi compusă din două cabine de triaj/ recoltare şi o cabină de aşteptare.

Judeţul Sibiu are cea mai mare rată de infectare cu noul coronavirus din ţară.

Alte știri de interes

Povestea reală a unui medic vindecat cu greu de Covid: Toate spitalele sunt pline. Despre angajaţii din sistem: Unul câte unul vor cădea

Gloria Pascu

Tătaru, vești despre medicul rănit în incendiul de la Piatra Neamţ: Ieri a suferit prima intervenţie chirurgicală

Gloria Pascu

Asociația Dăruiește Viață va construi un spital modular de Terapie Intensivă COVID-19 la Piatra Neamț

Mihnea Tudor

Vasile Astărăstoae, explicații detaliate despre vaccinarea anti-Covid. Replică acidă pentru CTP

Gloria Pascu

Primul sondaj privind DONAREA de PLASMĂ convalescentă în România

Saghin Cristian

Cel mai fericit scenariu: primele doze de vaccin în România, în a doua jumătate a lunii decembrie

Mihnea Tudor

Arafat, despre rezultatele măsurilor luate în Bucureşti: Suntem undeva la un platou. Nu putem spune că situaţia este spre bine la acest moment

Mihnea Tudor

Silviu Verzea, directorul medical al Spitalului Județean Neamț, are Covid

Mihnea Tudor

Coordonatorul vaccinării anti-Covid, informațiile zilei despre campania care va urma

Gloria Pascu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »