Asociaţia ”Dăruieşte Viaţă” instalează o unitate mobilă pentru triajul pacienţilor oncologici, la Spitalul Judeţean Sibiu

Asociaţia ”Dăruieşte Viaţă” instalează o unitate mobilă pentru triajul pacienţilor oncologici, la Spitalul Judeţean Sibiu. Unitatea va avea o suprafaţă utilă de 96 de metri pătraţi, va fi compusă din două cabine de triaj/ recoltare şi o cabină de aşteptare. Unitatea va fi operaţională în ultima săptămână a lunii noiembrie.

”Pacienţii cu patologii grave, precum cancerul, sunt unul dintre principalele grupuri vulnerabile în faţa coronavirusului. În România, pe lângă riscul de infectare cu SAARS-CoV2, pacienţilor oncologici le este tot mai greu să aibă acces la tratamentul care îi ţine în viaţă, din cauza lipsurilor din infrastructura spitalicească şi a lipsei circuitelor medicale corecte.

    <ins class="adsbygoogle"
         style="display:block; text-align:center;"
         data-ad-layout="in-article"
         data-ad-format="fluid"
         data-ad-client="ca-pub-3383227657537688"
         data-ad-slot="7672486097"></ins>
    <script>
         (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
        </script>

De cele mai multe ori, sunt nevoiţi să aştepte la cozi în afara spitalelor, în condiţii meteo nefavorabile sau în corturi improvizate (improprii pentru anotimpurile reci) pentru a fi triaţi şi a-şi primi tratamentul (ex. curele periodice de chimioterapie). Unităţile modulare de triaj sunt o soluţie viabilă pentru a le oferi bolnavilor de cancer condiţii umane în care să lupte pentru viaţa lor, alături de cadrele medicale care îi tratează. Dăruieşte Viaţă ridică Unitatea Modulară SCJU Sibiu, în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, pentru a asigura triajul pacienţilor oncologici şi un tratament minimal în ambulatoriu, în condiţii decente”, a transmis Asociaţia, printr-un comunicat de presă, preluat de news.ro.

Operaţiunea de montare este în plină desfăşurare, iar unitatea mobilă va fi disponibilă în ultima săptămână a lunii noiembrie.

Unitatea va avea o suprafaţă utilă de 96 de metri pătraţi, va fi compusă din două cabine de triaj/ recoltare şi o cabină de aşteptare.

Judeţul Sibiu are cea mai mare rată de infectare cu noul coronavirus din ţară.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

daruieste viata triaj pacienti oncologici unitate mobila sibiu
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes