Asociaţia Forţa Fermierilor propune asumarea unui Pact Naţional pentru Sectorul Agroalimentar. Se cere demisia ministrului Petre Daea

Membrii Asociaţiei Forţa Fermierilor apreciază că, în acest moment, sunt întrunite condiţiile pentru ca toţi liderii partidelor politice din România, împreună cu reprezentanţi mediului asociativ agroalimentar să se aşeze la masa negocierilor pentru construcţia unui Pact Naţional pentru Sectorul Agroalimentar, anunţă Asociaţia într-un comunicat oficial. Asociaţia mai propune ca semnarea acestui pact să însemne, automat, demisia în alb a ministrului Agriculturii, şi această demisie să devină efectivă în cazul în care chiar şi una din aceste măsuri nu este implementată la termen sau conform acordului.

Asociaţia Forţa Fermierilor propune ca acest Pact să vizeze asumarea unui număr de măsuri clare (legislative, executive şi administrative), la nivel naţional şi european, cu termene de implementare, şi care să fie asumate politic, consensual, indiferent de numele ministrului sau miniştrilor pe care îi vom avea până la alegerile parlamentare din 2024 sau de la ce partid ar proveni aceştia.

AFF mai propune ca semnarea acestui pact să însemne, automat, demisia în alb a ministrului Agriculturii, şi această demisie să devină efectivă în cazul în care chiar şi una din aceste măsuri nu este implementată la termen sau conform acordului. 

“Am văzut în cazul Poloniei că atunci când există o asumare politică 100% pentru rezolvarea problemelor fermierilor, se găsesc soluţii, bilaterale sau la nivel european, fără ca sprijinul total pentru Ucraina, în contextul războiului cu Rusia, să fie afectat în vreun fel. De aceea, membrii AFF cred că a venit moment pentru un asemenea Pact Naţional pentru Sectorul Agroalimentar. Asociaţia Forţa Fermierilor va propune câte un set de măsuri pentru următoarele 16-18 luni astfel, pentru sectorul vegetal – cultură mare, horticultură, zootehnie cât şi pentru zona de procesare şi industrie alimentară. Vom trimite, în regim de urgenţă, scrisori oficiale către toţi preşedinţii de partide şi către toţi preşedinţii de asociaţii ale fermierilor, inclusiv către Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare prin care îi invităm să demarăm, împreună, acest proces de negociere al unui Pact Naţional pentru Sectorul Agroalimentar”, a spus Vlad Macovei, preşedintele Asociaţiei Forţa Fermierilor.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

asociatia fermierilor demisie daea pact national agricultura
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes