Eveniment Recomandate

Asociația Metrou Ușor intervine în gâlceava dintre Nicușor Dan și Gabriela Firea. De ce a luat foc troleibuzul din București?

Troleibuzul distrus de incendiu era pe linia 86 și se deplasa pe Bdul. Lascăr Catargiu, spre Gara de Nord.
Troleibuzul distrus de incendiu era pe linia 86 și se deplasa pe Bdul. Lascăr Catargiu, spre Gara de Nord.

Nicușor Dan și Gabriela Firea s-au întrecut în acuzații, după ce un troleibuz a luat foc și a fost distrus de incendiul care l-a cuprins, pe Bdul. Lascăr Catargiu, duminică la prânz, iar Asociația Metrou Ușor a dat câteva explicații despre parcul auto al STB.

Nicușor Dan acuză incompetența primarului Gabriela Firea

Nicușor Dan, candidatul susținut de PNL și USR-PLUS , a acuzat incompetența actualei administrații condusă de Gabriela Firea, spunând că pune viața pasagerilor în pericol. Într-o postare pe Facebook, după incidentul cu autovehicului în flăcări, Nicușor Dan a apreciat că este incacceptabil ca viața pasagerilor să fie pusă în pericol pentru că parcul auto al STB este învechit și depășit.

”Este inacceptabil ca viaţa oamenilor să fie pusă în pericol pentru că parcul auto al STB este învechit, troleibuzele, autobuzele, tramvaiele sunt absolut mizerabile, iar toate achiziţiile făcute de doamna Firea sunt cel puţin dubioase”, a scris duminică Nicuşor Dan, pe Facebook.

Candidatul la Primăria București a solicitat explicații publice de la Primarul General și de la directorul STB pentru incidentul petnrecut pe străzile din București.

”Troleibuzul în flăcări ilustrează perfect incompetenţa administraţiei Firea şi în privinţa transportului în comun. Solicit explicaţii publice de la Primarul General, Gabriela Firea, şi de la directorul STB! Vă reamintesc că directorul STB a fost trimis de doamna Gabriela Firea la conferinţa mea de presă de vineri pentru a mă sabota, alături de viceprimar şi alţi angajaţi ai STB şi ai Primăriei. Acestea sunt preocupările STB şi ale doamnei Firea, nu modernizarea parcului auto al STB! Este”, a arătat Nicușor Dan în postarea sa.

VIDEO Troleibuz în flăcări în București

Un troleibuz a luat foc in Centru. De competentă ce este administrația Firea. Eu nu imi aduc aminte de atât de multe incidente la RATB ca in aceste vremuri.Bucureşti, 2020! Pe timp de pace… Da, incompetența are si astfel de rezultate. Troleibuzele sunt vechi, neîntreținute, neverificate. Din fericire nu sunt victime.Acest incident este extrem, extrem de grav. La repeziciunea cu care s-a intins focul nici nu vreau să mă gândesc cum ar fi fost să fie călători inăuntru.

تم النشر بواسطة ‏‎Ciprian Ciucu‎‏ في الأحد، ٧ يونيو ٢٠٢٠

Gabriela Firea arată cu degetul spre cei care îi contestă achizițiile publice

Actualul Primar General, Gabriela Firea, îi acuză pe cei care blochează achizițiile municipalității pentru mijloace de transport în comun, modern. Tot într-o postare pe Facebook, ea a spus că timp doi ani Primăria a fost șicanată cu licitația pentru achiziția a 100 de troleibuze.

”Sper ca toți cei care blochează intenționat licitațiile pentru achiziția de mijloace de transport în comun să vadă această imagine cu un troleibuz în flăcări, în centrul orașului! Doi ani am fost șicanați cu licitația pentru achiziția a 100 de troleibuze. Cu mare greutate am reușit să semnăm contractul anul acesta, cu un consorțiu germano-turc”, a scris Gabriela Firea în postarea sa.

Primarul General a subliniat că situația cu troleibuzul în flăcări s-ar fi repetat și cu autobuzele vechi din parcul STB, dacă nu ar fi fost înlocuite cu cele 400 de vehicule noi, Euro 6.

”Așa s-ar fi întâmplat și cu autobuzele vechi, pe care le-am scos de pe traseu când au ajuns la București cele 400 autobuze noi Euro 6, achiziționate tot după o licitație îngreunată doi ani de zile. Dar în continuare suntem blocați cu licitația pentru achiziția celor 100 de tramvaie. Se va dovedi că motivele sunt inventate. Cu mare dificultate am semnat și contractul pentru 130 de autobuze hybrid Mercedes Benz”, a mai scris Gabriela Firea.

Troleibuz ars într-un incendiu pe o stradă din București

Asociația Metrou Ușor, explicații privind parcul auto STB

Cei de la Asociație explică, tehnic, faptul că troleibuzele sunt vechi și se impune schimbarea lor, având în vader paftul că ultima achiziție de troleibuze noi a avut loc în 2007:

”Astăzi a fost cuprins de flăcări unul dintre troleibuzele moderne, cu podea joasă şi aer condiționat, din București. Fabricat în 2007, acesta se află încă în perioada normală de exploatare pentru un troleibuz. Contrar ideii primarului general dintr-o postare pe Facebook, troleibuzele Irisbus Citelis vor rămâne în exploatare și după sosirea unui nou lot de troleibuze ale unui producător germano-turc (troleibuze ce au fost respinse în restul țării pentru că sunt prototipuri). Astfel, accidentul de astăzi ar fi avut loc chiar și dacă troleibuzele vechi Ikarus ar fi fost înlocuite cu unele noi”, scriu cei de AMU, pe Facebook, duminică.

Transportul public este neîntreținut

”Am atras atenția de nenumărate ori că transportul public este neîntreținut: troleibuze moderne cu podea coborâtă stau pe butuci în depouri, descompletate. Ulterior au fost instalate unități de aer condiționat pe toate troleibuzele Irisbus Citelis, chiar și pe cele care sunt şi azi la stadiu de schelet descompletat.

Infrastructura de troleibuz este în multe zone veche de zeci de ani, iar troleibuzele abia trec peste macazuri cu speranța că nu sar captatorii. Nu a fost demarată nicio lucrare de modernizare a infrastructurii vechi de troleibuz în ultimii ani. Reamintim că ultima modernizare serioasă a rețelei a avut loc în 2007 (Calea Moșilor și Șos. Colentina). Ultima achiziție de troleibuze noi a avut loc tot în 2007. În 2008 a avut loc ultima extindere a infrastructurii de troleibuz, între Piața Sudului și Piața Unirii”, sunt explicațiile Asociației Metrou Ușor.

Troleibuzul distrus de incendiu era pe linia 86 și se deplasa pe Bdul. Lascăr Catargiu, spre Gara de Nord.

Alte știri de interes

Horațiu Mălăele, confirmat cu coronavirus

Saghin Cristian

Se schimbă vremea: Cod galben şi cod portocaliu de ploi abundente, vânt şi descărcări electrice

Mihnea Tudor

Decizia CCR privind Legea pentru respingerea OUG care desfiinţa Institutul Revoluţiei Române din Decembrie 1989

Saghin Cristian

Surpriză pentru studenţii care au burse sociale şi învaţă la universităţi care vor face cursuri online

Gloria Pascu

Ce este Inițiativa Smart Village. Integrarea satului inteligent în dezvoltarea rurală

Furdu Constantin

Orban: Astăzi, PSD ”a băgat România în faliment”. Raport de-a dreptul imbecil

Mihnea Tudor

Adevărul depre copiii legați cu sfoară în prima zi de școală

Mihnea Tudor

Conflictul între Guvern și Parlament pe tema moțiunii de cenzură, tranșat de decizia CCR

Mihnea Tudor

Covid-19 lovește la FCSB! Staff-ul tehnic, băgat în zolare în frunte cu MM Stoica

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »