AstraZeneca anunță că va trimite mai puține doze de vaccin în Uniunea Europeană

La primul concert de pe Broadway, persoanele vaccinate cu AstraZeneca au interzis
La primul concert de pe Broadway, persoanele vaccinate cu AstraZeneca au interzis

Primele livrări ale vaccinului anti-Covid pe care îl dezvoltă compania AstraZeneca cu Universitatea Oxford vor fi, în primă fază, mai mici pentru Uniunea Europeană decât a fost anticipat, din cauza unei probleme în producţie, citează The Guardian.

Un purtător de cuvânt a anunţat într-un comunicat: „Volumele iniţiale vor fi mai mici decât a fost anticipat la început din cauza randamentului redus la o unitate de producţie”.

„Vom livra zeci de milioane de doze în lunile februarie şi martie pentru Uniunea Europeană, pe măsură ce continuăm să intensificăm volumul producţiei”, a adăugat el, fără a da detalii.

Anunțul companiei vine după ce, cu o zi înainte, pe 21 ianuarie 2020, s-a întâmplat ca o parte a celei mai mari fabrici de vaccinuri din lume, unde se produce vaccinul Covishield, AstraZeneca, să ardă într-un incendiu izbucnit la Serum Institute, care se află în India.

O decizie privind aprobarea UE a vaccinului este aşteptat să fie luată la finalul lunii ianuarie, scrie Reuters.

În prezent, în Uniunea Europeană sunt aprobate pentru utilizare vaccinurile anti-Covid dezvoltate de Pfizer/ BioNTech şi Moderna.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

astrazenecalivrari vaccin astrazenecavaccin astrazenecavaccn aprobat in europa
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes