Atac aerian asupra unui convoi de camioane care transportau arme iraniene în estul Siriei

Știri externe
Știri externe

Avioane neidentificate au lovit şi au distrus duminică un convoi de camioane care transportau arme iraniene în estul Siriei şi care intraseră în ţară dinspre Irakul vecin, a anunţat un ONG sirian, care spune că nu se ştie câte victime sunt în urma atacului, relatează AFP.

“Şase camioane au fost vizate de avioane neidentificate în regiunea de frontieră Boukamal, după ce au trecut pe teritoriul sirian din Irak”, a declarat Rami Abdel Rahmane, directorul Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului. Loviturile au distrus camioanele şi i-au ucis sau rănit pe cei aflaţi la bord, a adăugat el, dar nu a putut da un număr precis de victime.

“Camioanele transportau arme iraniene”, a afirmat Rahmane, precizând că Iranul, un aliat apropiat al regimului sirian al lui Bashar al-Assad, îl ajută militar în conflict prin intermediul facţiunilor armate.

Potrivit Observatorului Sirian, cel puţin două convoaie similare au intrat în Siria în această săptămână din Irak şi au descărcat arme pentru grupurile pro-iraniene din oraşul estic Al-Mayadin.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

arme iranieneatac aerianconvoi armament
redactia

Alte stiri de interes