Atac al susținătorilor lui Bolsonaro asupra Congresului Braziliei. Au rupt barierele de securitate

Suporterii fostului preşedinte brazilian Jair Bolsonaro au trecut, duminică, de barierele de securitate amplasate de Forţele Armate şi au obţinut acces în clădirea Congresului ţării, potrivit CNN Brasil.

Imaginile difuzate duminică arată mulţimile urcând o rampă care duce la clădire.

Protestatarii au ajuns la Camera Verde, aflată în afara camerei inferioare a Congresului, a declarat pentru CNN Brasil preşedintele interimar al Senatului Veneziano Vital do Rogo. CNN Brasil a relatat că unii dintre protestatari încearcă să intre în Palatul Prezidenţial Planalto.

Pătrunderea în clădirea Congresului vine la aproximativ o săptămână de la învestirea preşedintelui President Luiz Inacio Lula da Silva, a cărui revenire la putere după o pauză de 12 ani are loc după ce l-a învins pe Bolsonaro în alegeri, în 30 octombrie.

Suporterii lui Bolsonaro – care a părăsit Brazilia şi se află în prezent în Statele Unite – campaseră în capitală de atunci.

Preşedintele Lula nu se află în prezent în palat şi niciuna dintre camerele Congresului nu este în sesiune.

VIDEO

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

rascoala in braziliasustinatori bolsonaro
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes