Atac armat lângă o sinagogă din Viena. Șapte morți și mai mulți răniți

Un atac armat a avut loc, luni seară, în centrul oraşului Viena, unde au fost mobilizaţi numeroşi agenţi ai forţelor de ordine. De altfel, în schimbul de focuri, mai mulți polițiști ar fi fost răniți. Autoritățile au anunțat 7 morți și mai mulți răniți.

Incidentul a avut loc lângă Sinagoga din Seitenstettengasse, conform autorităţilor locale, iar locuitorii Vienei au fost sfătuiţi să rămână în case. Potrivit unor martori, doi indivizi au deschis focul, rănind mai multe persoane. Au fost trase focuri şi în vitrina unui restaurant recunoscut din centrul Vienei, Bettelalm. Clienţii s-au adăpostit în beciul localului.

Potrivit unor surse din cadrul poliţiei, mai multe persoane au fost omorâte în atacuri armate comise în zone din Viena, inclusiv într-un hotel. De asemenea, mai multe persoane au fost luate ostatice într-un restaurant. Din primele informații, se pare că este vorba despre un asalt cu un pistol mitralieră asupra unei sinagogi din Viena.

Numeroase echipaje ale forţelor de ordine au intervenit și are loc o vastă operaţiune de securitate, a comunicat Poliţia din Viena, prin Twitter. Autorităţile încearcă să afle motivul atacului.

Teroriştii ar fi atacat cel puţin patru locaţii din centrul Vienei: sinagoga, 2 restaurante şi Centrul Comunitar Evreiesc. Publicaţia Kronen Zeitung a relatat că atacul a avut loc pe o stradă unde se află cea mai importantă sinagogă din Viena. Kronen Zeitung şi o altă publicaţie au scris că au fost trase focuri de armă într-o piaţă din apropiere, Schwedenplatz..

Informațiile despre aceștia sunt în continuare confuze. Unii martori spun că unul dintre terorişti s-ar fi aruncat în aer cu o centură de explozibil și mai mulţi complici sunt în continuare liberi.

Alții spun că unul dintre presupuşii autori ai atacului a fost împuşcat mortal de forţele de ordine, iar altul este căutat. În schimb, Poliția susține că a reținut deja un suspect.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

atac la vienaatac sinagoga vienateriristi vienaviena atac
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes