Atacuri cu drone şi rachete ale Rusiei asupra Kievului şi regiunii Odesa. Un mort, în capitala Ucrainei, incendii şi distrugeri în portul Izmail

Atacuri cu drone şi rachete
Atacuri cu drone şi rachete

Rusia a lansat miercuri dimineaţă un atac cu rachete şi drone asupra capitalei ucrainene Kiev şi a regiunii Odesa, ucigând un civil şi provocând incendii şi distrugeri în portul Izmail de pe fluviul Dunărea, situat în apropiere de graniţa cu România, relatează Reuters, care citează un comunicat al armatei ucrainene.

În timpul unui atac cu drone de aproape trei ore asupra regiunii Odesa, mai multe instalaţii agricole şi portuare au fost avariate şi au fost raportate mai multe incendii în Izmail, unul dintre principalele porturi ucrainene pentru exportul de cereale, a declarat Oleh Kiper, guvernatorul din Odesa.

“Un angajat al unei întreprinderi agricole, care a fost grav rănit, a murit la spital”, a declarat Kiper.

Sistemele de apărare antiaeriană ale Ucrainei au distrus 23 din cele 33 de drone şi rachete lansate de Rusia. Printre acestea se numără 25 de drone Shahed de fabricaţie iraniană, şapte rachete de croazieră şi o rachetă balistică Iskander, au anunţat Forţele Aeriene ucrainene.

Rusia a lansat, de asemenea, rachete spre Kiev miercuri dimineaţa devreme, dar sistemele ucrainene de apărare antiaeriană le-au doborât pe toate, a declarat administraţia militară a capitalei.

“Un alt atac cu rachete al inamicului asupra unui oraş paşnic”, a comentat Serhi Popko, şeful administraţiei militare din Kiev, pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Oamenii din Kiev au auzit mai multe explozii care păreau a fi de la sistemele de apărare antiaeriană, în jurul orei locale 05:50 a.m. (şi a României), când au fost emise alerte de raid aerian în întreaga Ucraină, înainte de a fi anulate aproximativ o oră mai târziu.

Nu au fost raportate pagube imediate sau victime în Kiev.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

atac rusiaatac rusia racheteatacuri kievrachete rusestirazboi ucraina
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes