Tehnologie

Atenție la postările de pe Facebook: o nouă campanie de #phishing

CERT-RO avertizează că o nouă campanie de #phishing (furt de identitate), care are ca ţintă utilizatorii Facebook, se propagă pe respectiva rețea de socializare.

Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică susține că ”una dintre metodele preferate de atacatori în răspândirea conţinutului maliţios este aceea de a crea mesaje, e-mailuri sau chiar pagini false, care arată (din punct de vedere vizual) asemănător cu o notificare legitimă. Mai mult, fără o analiză atentă a provenienţei mesajului, astfel de campanii pot fi convingătoare. Aşa cum se poate observa din capturile paginilor care promovau astfel de conţinut, mesajul postat avea ca obiectiv impacientarea utilizatorului, cu privire la blocarea contului personal, pentru răspândirea de informaţii false sau fraudă”, notează specialiştii.

Potrivit sursei citate, pentru a îl reactiva, atacatorii au inclus în text un link care ducea către un site de phishing, unde se colectau datele de autentificare ale contului de Facebook: https://urlscan.io/result/b9a19870-5fc4-4c41-9e4b-3193e24ec87c

Așa că e bine să citiți cu mare atenție notificătile pe care le primiți.

”Recomandarea echipei CERT-RO este, în primul rând, să nu acţionăm impulsiv în mediul online şi să citim cu atenţie textul mesajelor sau a notificărilor pe care le primim. Dacă avem suspiciuni, să verificăm link-urile sau ataşamentele pe care urmează să le accesăm cu o soluţie de securitate. Dacă aţi căzut victimă unei astfel de capcane, vă recomandăm să ne scrieţi la alerts@cert.ro sau să ne trimiteţi un mesaj pe conturile noastre de social media!”, subliniază instituţia.

Mesajul echipei CERT-RO

”O nouă campanie de #phishing, care are ca țintă utilizatorii Facebook, se propagă pe…Facebook!

Una dintre metodele preferate de atacatori în răspândirea conținutului malițios este aceea de a crea mesaje, e-mailuri sau chiar pagini false, care arată (din punct de vedere vizual) asemănător cu o notificare legitimă.

Mai mult, fără o analiză atentă a provenienței mesajului, astfel de campanii pot fi convingătoare”, se precizează pe pagina de Facebook a CERT-RO.

Alte știri de interes

Smart REGION – Construcția Unificată a Regiunilor de Dezvoltare. Cadrul Strategic și Funcțional de Dezvoltare al Regiunilor Inteligente

Furdu Constantin

Aparatele foto Olympus dispar – brandul a pierdut cursa în fața rivalelor Nikon și Canon

Mihnea Tudor

Critici ale modelului de viață Smart. Principalele nemulțumiri legate de invazia tehnologiei în viața cotidiană

Mihnea Tudor

Cel mai rapid supercomputer din lume, construit de japonezi

Mihnea Tudor

The Crystal – cel mai înalt zgârie-nori orizontal, inaugurat în China – VIDEO

Mihnea Tudor

Solar Orbiter: Misiunea solară europeană face prima trecere în apropierea Soarelui

Mihnea Tudor

Misterele oceanelor sau bruiaj GPS într-un război comercial ascuns? Eveniment inexplicabil în Atlantic

Saghin Cristian

Smart City integrat. Tendințe generale în transformarea digitală a asistenței medicale. Kit-uri inteligente de examinare medicală

Furdu Constantin

Avantajul gemenilor digitali personali în gestionarea valului II de CORONAVIRUS

Furdu Constantin

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »