Atenție șoferi! Circulație îngreunată în București, A1, A3 și pe mai multe drumuri din țară din cauza condițiilor meteo

Conform informațiilor publicate de Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române, miercuri dimineață, 10 martie, se circulă în condiții de lapoviță și ninsoare în Capitală, pe autostrăzile A1, A3 și mai multe drumuri județene.

Cu toate acestea, nu sunt semnalate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația oprită din cauza vreunui eveniment rutier sau că efect al condițiilor meteorologice nefavorabile, nici probleme majore privind fluența traficului.

La orele dimineții s-au înregistrat precipitații sub formă de ninsoare pe autostrăzile A1 București – Pitești, A3 București – Ploiești și pe mai multe drumuri naționale din județele Prahova, Dâmbovița, Olt, Vâlcea, Dolj, Mehedinți și Gorj.

Pe raza municipiului București și pe unele artere rutiere din județul Caraș-Severin se circulă acum în condiții de lapoviță și ninsoare, potrivit autorităților.

De asemenea, pe mai multe drumuri din județele Harghita, Neamț, Suceava și Maramureș se circulă în condiții de ninsoare ușoară.

Cum se circulă în București

Pe toate aceste artere se acționează cu material antiderapant, neînregistrându-se în acest moment probleme deosebite.

“Pentru prevenirea evenimentelor nedorite, conducătorii auto sunt sfătuiți că, înainte de a pleca la drum, să se asigure că au vehiculul echipat corespunzător pentru circulăția în condiții de iarnă, să se intereseze în privința condițiilor meteorologice și a traseului care urmează a fi parcurs, să adapteze în permanentă viteză de deplasare la condițiile de drum și să nu efectueze manevre periculoase la volan”, se arată în comunicatul publicat de Infotrafic.

Meteorologii prognozează o vreme rece în București, pe parcursul următoarelor zile, cu valori minime ce vor ajunge până la la -8 grade Celsius, dar și cu precipitații însemnate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare, și intensificări temporare ale vântului, ce vor atinge la rafală 45 – 55 km/h.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

conditii traficcum se circula in tarameteotrafic autostradatrafic bucuresti
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes