Atenție șoferi: Restricții de trafic, în minivacanța de Rusalii, pe A2 și încă două artere rutiere

Restrictii pe autostrada
Restrictii pe autostrada

CNAIR anunță restricții de trafic rutier, în acest week-end, în minivacanța de Rusalii. Astfel, sâmbătă, duminică şi luni, circulația autovehiculelor mai mari de 7,5 tone este interzisă, pe Autostrada Soarelui, pe DN 7 şi pe DN 39.

Pot circula, însă, vehiculele destinate transportului de persoane, conform informării trimise de CNAIR:

”Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA anunţă participanţii la trafic că, potrivit prevederilor Ordinului MT-MAI nr. 1249-132/2018, circulaţia vehiculelor rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, este interzisă în zilele de 11 iunie (sâmbătă), 12 iunie (duminică) şi 13 iunie 2022 (luni), de Rusalii”, a transmis CNAIR.

Unde se aplică restricțiile

Restricțiile de circulație de Rusalii pentru autovehiculele de peste 7,5 tone sunt valabile pe următoarele drumuri, sâmbătă – interval 16.00 – 22.00, duminică – interval 06.00 – 22.00 și luni – interval 06.00 – 22.00:

Autostrada A2 Bucureşti (intersecţie cu Centura Bucureşti) – Fundulea – Lehliu (intersecţie cu DN 3) – Feteşti (intersecţie cu DN 3B) – Cernavodă (intersecţie cu DN 3) – Murfatlar (intersecţie cu DN 3) – pe ambele sensuri – se aplică pentru vehiculele rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone;

DN 7 Piteşti (ieşire din municipiu) – Râmnicu Vâlcea – Veştem (intersecţie cu DN 1) – pe ambele sensuri – se aplică pentru vehiculele rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone;

DN 39 Agigea (intersecţie cu DN 39A) – Mangalia (intrare municipiu) – pe ambele sensuri – se aplică pentru vehiculele rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

Restricţiile sunt prevăzute de Ordinul MT-MAI nr. 1249-132/2018, iar încălcarea prevederilor actului normativ constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

amenda restrictiiautostrada soareluicnair restrictiirestrictii a2restrictii trafic in weekend
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes