Au început consultările publice pe proiectele Legilor Educaţiei, anunță PSD

Partidul Social Democrat a început consultările publice asupra proiectelor Legilor Educaţiei: legea învăţământului preuniversitar şi legea învăţământului universitar.

Conform unui comunicat de presă primit la redacție, PSD a desfăşurat luni o serie de consultări cu societatea civilă şi specialiştii din Educaţie asupra celor două proiecte de lege, elaborate de Guvern, privind învăţământul preuniversitar şi universitar.

“În cadrul primei runde de întâlniri, parlamentarii PSD din comisiile de specialitate ale Parlamentului s-au întâlnit cu reprezentanţii asociaţiilor aleşilor locali: comune, oraşe, municipii şi judeţe. Consultările se vor desfăşura până la finalul lunii martie şi vor cuprinde discuţii cu: reprezentanţii cultelor din România, sindicate, mediul de afaceri, ONG-uri, elevi, părinţi, studenţi, profesori, rectori, cu grupurile parlamentare ale PSD şi cu experţii în Educaţie ai PSD din organizaţiile judeţene ale partidului. PSD consideră că viitorul Educaţiei din România este mult prea important pentru a fi decis în spatele uşilor închise, mai ales că în ultimele trei decenii legislaţia din acest domeniu s-a modificat de prea multe ori, fără rezultate spectaculoase. România nu îşi permite încă o reformă superficială în acest domeniu. În acest sens, PSD susţine participarea tuturor părţilor interesate la o dezbatere aprofundată şi transparentă asupra modificărilor legislative propuse de Guvern”, se arată în comunicat.

Social-democraţii precizează că scopul acestor consultări este de a prelua din partea actorilor implicaţi în educaţie toate observaţiile şi completările pentru îmbunătăţirea celor două proiecte de lege.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

consultari legile educatiei consultari psd legile educatiei
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes