Auchan a început să vândă haine second-hand ”O viață nouă hainelor” într-un proiect inedit

Auchan a început să vândă haine second-hand ”O viață nouă hainelor” într-un proiect inedit
Auchan a început să vândă haine second-hand ”O viață nouă hainelor” într-un proiect inedit

Auchan România devine primul retailer de pe plan local care implementează un amplu proiect de responsabilitate socială axat pe economia circulară a hainelor, proiect deja existent în țările din Vest. Astfel, în completarea colecțiilor vestimentare deja prezente în hipermarketurile Auchan, retailerul începe să integreze în oferta sa și haine purtate, în stare perfectă de comercializare, prin parteneriate cu magazine specializate. Practic, va vinde haine second-hand.

Proiectul „O nouă viață by Auchan” debutează în această lună printr-o etapă pilot implementată în hipermarketul Auchan Cluj Nord, în incinta căruia sunt comercializate haine purtate, de la mărci renumite, la prețuri accesibile, printr-un parteneriat inedit cu lanțul clujean de magazine de modă LaMajole, se arată într-un comunicat de presă primit la redacție.

Astfel, LaMajole dispune de o suprafață de 60 mp în incinta hipermarketului, oferind clienților o gamă variată de obiecte vestimentare pentru femei, bărbați și copii, prețurile articolelor de îmbrăcăminte situându-se între 12–350 lei. Toate piesele comercializate sunt colectate, selectate atent și igienizate conform standardelor în vigoare, de către echipa LaMajole.

”Industria textilă este responsabilă pentru 10% din poluarea cu emisii de gaze cu efect de seră și doar 1% din textilele la nivel global se reciclează. Acest proiect are la bază cele trei principii ale economiei circulare – reducerea, refolosirea și reciclarea obiectelor vestimentare, reprezentând un pas important în continuarea acțiunilor noastre de reducere a amprentei asupra mediului înconjurător prin extinderea perioadei de utilizare a produselor. Prin programul „O nouă viață” susținem un consum responsabil de haine și încurajăm clienții să contribuie la un viitor mai sustenabil și prin achiziționarea unor haine care au mai fost îmbrăcate”, a declarat Corina Dospinoiu, Responsabil CSR Auchan Retail România.

„Inițiativa demarată de Auchan este o premieră pentru retailul românesc și ne bucurăm să realizăm acest proiect împreună. La Majole este rezultatul unei atitudini pro mediu, în spatele magazinelor noastre aflându-se o întreagă industrie care reciclează și reutilizează, pe cât posibil, toate produsele care ajung la noi”, a declarat Szekely Zsuzsanna, Director Executiv LaMajole

Potrivit Auchan, intențiile companiei vizează extinderea acestui program și în restul hipermarketurilor din țară, completând astfel acțiunile deja existente de reducere a poluării textile.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

auchan auchan haine second hand haine second hand haine second hand auchan haine second hand suopermarket o noua viata hainelor proiect auchan haine
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes