Augustin Zegrean, replică DURĂ pentru Renate Weber: Cred că se află în treabă!

Augustin Zegrean, fost președinte al Curții Constituționale, a declarat vineri seară, într-o intervenție la un post Tv, că Avocatul Poporului, Renate Weber, s-a aflat în treabă când a atacat la CCR articolele 8 și 19 din Legea carantinei. În opinia sa, judecătorii constituționali nu vor găsi nimic în neregulă și cel mult vor da o decizie de interpretare.

El a mai spus că se vede că parlamentarii s-au bătut mult pe legea asta, deși ar fi meritat să se lupte pe alte lucruri.

Fostul președinte al Curții Constituționale a României a explicat, pentru B1 TV, de ce crede că articolele 8 și 19 din Legea carantinei, atacate de Avocatul Poporului la CCR, nu vor fi declarate neconstituționale.

”De data asta, Avocatul Poporului cred că se află în treabă. A citat două articole din lege, articolul 8 și 19. Articolul 8 e povestea cu izolarea și carantina și Avocatul Poporului spune că nu poți să reții oamenii două zile, așa că vrei tu să-i reții. Dar nu e corect pusă problema, pentru că cele 48 de ore în care omul poate fi reținut acolo se aplică numai în situația oamenilor care au un test pozitiv, deci există o suspiciune confirmată de boală. Și până îi fac toate testele și toate analizele să vadă care e situația lui, e normal să-l țină acolo.

Avocatul Poporului e nemulțumit de faptul că nu poate să conteste. Păi ce să mai și conteste în două zile? Cine să rezolve contestația?

La articolul 19 e vorba despre detașarea medicilor și a personalului sanitar. În epidemie, în plină criză mondială, dacă într-un oraș ai doctori care nu au de lucru că acolo nu sunt cazuri de COVID și în alt oraș e plin spitalul și n-au doctori, e normal să-i duci dintr-o parte în alta și detașarea durează numai 30 de zile și e o procedură foate complexă. Deci nu e nicio problemă acolo”, a explicat Augustin Zegrean, pentru B1 TV.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

augustin zegreancarantina ccr avocatul poporuluilegea carantineilegea carantinei constitutionalaRenate Weber
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes