Special

Augustin Zegrean, replică DURĂ pentru Renate Weber: Cred că se află în treabă!

Augustin Zegrean, fost președinte al Curții Constituționale, a declarat vineri seară, într-o intervenție la un post Tv, că Avocatul Poporului, Renate Weber, s-a aflat în treabă când a atacat la CCR articolele 8 și 19 din Legea carantinei. În opinia sa, judecătorii constituționali nu vor găsi nimic în neregulă și cel mult vor da o decizie de interpretare.

El a mai spus că se vede că parlamentarii s-au bătut mult pe legea asta, deși ar fi meritat să se lupte pe alte lucruri.

Fostul președinte al Curții Constituționale a României a explicat, pentru B1 TV, de ce crede că articolele 8 și 19 din Legea carantinei, atacate de Avocatul Poporului la CCR, nu vor fi declarate neconstituționale.

”De data asta, Avocatul Poporului cred că se află în treabă. A citat două articole din lege, articolul 8 și 19. Articolul 8 e povestea cu izolarea și carantina și Avocatul Poporului spune că nu poți să reții oamenii două zile, așa că vrei tu să-i reții. Dar nu e corect pusă problema, pentru că cele 48 de ore în care omul poate fi reținut acolo se aplică numai în situația oamenilor care au un test pozitiv, deci există o suspiciune confirmată de boală. Și până îi fac toate testele și toate analizele să vadă care e situația lui, e normal să-l țină acolo.

Avocatul Poporului e nemulțumit de faptul că nu poate să conteste. Păi ce să mai și conteste în două zile? Cine să rezolve contestația?

La articolul 19 e vorba despre detașarea medicilor și a personalului sanitar. În epidemie, în plină criză mondială, dacă într-un oraș ai doctori care nu au de lucru că acolo nu sunt cazuri de COVID și în alt oraș e plin spitalul și n-au doctori, e normal să-i duci dintr-o parte în alta și detașarea durează numai 30 de zile și e o procedură foate complexă. Deci nu e nicio problemă acolo”, a explicat Augustin Zegrean, pentru B1 TV.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Hotărârile CNSU şi ordinele miniştrilor prin care au fost suspendate cursurile faţă în faţă în toate unităţile de învăţământ, anulate de Curtea de Apel

Mircea Furdu

Fiul lui Ilie Dumitrescu trimis în judecată pentru trafic de droguri, după ce a fost prins în flagrant

Mihnea Tudor

Dosarul morții lui Patrick Ekeng, verdict final. Medicul, condamnat cu suspendare

Mihnea Tudor

Liga Studenților Iași atacă la CCR ordonanța care elimină gratuitatea transportului studenților pe CFR

Gloria Pascu

Eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor în fața CCR. Augustin Zegrean: Este o problemă aici. Se vor împiedica de un lucru

Mihnea Tudor

CCR respinge sesizările privind legea prin care evazioniștii scapă de închisoare dacă achită prejudiciul

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »