Special

Augustin Zegrean, replică DURĂ pentru Renate Weber: Cred că se află în treabă!

Augustin Zegrean, fost președinte al Curții Constituționale, a declarat vineri seară, într-o intervenție la un post Tv, că Avocatul Poporului, Renate Weber, s-a aflat în treabă când a atacat la CCR articolele 8 și 19 din Legea carantinei. În opinia sa, judecătorii constituționali nu vor găsi nimic în neregulă și cel mult vor da o decizie de interpretare.

El a mai spus că se vede că parlamentarii s-au bătut mult pe legea asta, deși ar fi meritat să se lupte pe alte lucruri.

Fostul președinte al Curții Constituționale a României a explicat, pentru B1 TV, de ce crede că articolele 8 și 19 din Legea carantinei, atacate de Avocatul Poporului la CCR, nu vor fi declarate neconstituționale.

”De data asta, Avocatul Poporului cred că se află în treabă. A citat două articole din lege, articolul 8 și 19. Articolul 8 e povestea cu izolarea și carantina și Avocatul Poporului spune că nu poți să reții oamenii două zile, așa că vrei tu să-i reții. Dar nu e corect pusă problema, pentru că cele 48 de ore în care omul poate fi reținut acolo se aplică numai în situația oamenilor care au un test pozitiv, deci există o suspiciune confirmată de boală. Și până îi fac toate testele și toate analizele să vadă care e situația lui, e normal să-l țină acolo.

Avocatul Poporului e nemulțumit de faptul că nu poate să conteste. Păi ce să mai și conteste în două zile? Cine să rezolve contestația?

La articolul 19 e vorba despre detașarea medicilor și a personalului sanitar. În epidemie, în plină criză mondială, dacă într-un oraș ai doctori care nu au de lucru că acolo nu sunt cazuri de COVID și în alt oraș e plin spitalul și n-au doctori, e normal să-i duci dintr-o parte în alta și detașarea durează numai 30 de zile și e o procedură foate complexă. Deci nu e nicio problemă acolo”, a explicat Augustin Zegrean, pentru B1 TV.

Alte știri de interes

DNA: Florin Secureanu, fostul manager al Spitalului Nicolae Malaxa, trimis în judecată

Mihnea Tudor

Laura Codruţa Kovesi, procuror-şef european, şi 22 de procurori europeni au depus jurământul în faţa Curţii de Justiţie a UE

Mihnea Tudor

Giorgiana Hosu a demisionat din funcţia de porocuror şef DIICOT

Mihnea Tudor

Conflictul între Guvern și Parlament pe tema moțiunii de cenzură, tranșat de decizia CCR

Mihnea Tudor

Un bărbat a fost reținut după ce polițiștii au găsit droguri în plafonul maşinii care mergea pe Autostrada A2

Saghin Cristian

Un brigadier silvic a fost găsit spânzurat, anunță Mihai Goțiu. Un alt pădurar a încercat să se sinucidă. Să începem destructurarea rețelelor de criminalitate organizată!

Mihnea Tudor

Ministrul Adrian Oros a acordat primul ajutor la un accident produs în apropierea locului unde avea o întâlnire cu fermierii

Mihnea Tudor

Florian Coldea este citat la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție

Saghin Cristian

Ministrul Mediului, anunț important despre Pădurea Băneasa şi alte păduri din apropierea marilor oraşe

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »