AUR îi cere lui Iohannis să-l grațieze pe Matei Strugurel, iar CSM să se autosesizeze în acest caz

Matei Strugurel, cetățean român cu handicap psihic, a fost condamnat la un an de închisoare pentru zădărnicirea combaterii bolilor, în condițiile în care testele COVID i-au ieșit negative. Și asta după ce fostul șef din Poliție, Nelu Lupu, numit și pacientul ”zero”, care a răspândit Covid în București, cel care a mințit într-un formular oficial, iar Spitalul Gerota a fost închis din cauza cazurilor multiple de COVID-19, a fost iertat de procurori!

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) cere Consiliului Superior al Magistraturii să se sesizeze din oficiu cu privire la posibile abateri disciplinare în legătură cu modul în care Curtea de Apel Ploiești a instrumentat și soluționat cauza penală avându-l drept subiect pe cetățeanul român Matei Strugurel, afectat de un handicap psihic.

De asemenea, AUR solicită președintelui Klaus Iohannis să acorde neîntârziat grațierea individuală lui Matei Strugurel.

Matei Strugurel, cetățean român cu handicap psihic, care, până la vârsta de 21 de ani, a fost în grija statului, a fugit din spital înainte ca medicii să afle rezultatul testului COVID. Testul era negativ. Sărmanul om declarase că i-a fost frică să nu ia COVID din spital, el fiind și bolnav de TBC. Procurorii i-au deschis dosar penal, iar ce a urmat, depășește puterea noastră de înțelegere. Este rolul CSM, prin Inspecția Judiciară, să verifice ce s-a întâmplat în acest caz halucinant”, a declarat deputatul George Simion, copreședinte AUR.

„Un amărât a fost condamnat pe nedrept la un an de închisoare pentru zădărnicirea combaterii bolilor, revoltând opinia publică din România. Mai mulți juriști susțin că în acest caz au fost săvârșite erori de la un capăt la altul al cercetării și procesului. Atât circumstanțele personale, cât și lipsa consecințelor reale ale faptei impuneau renunțarea la urmărirea penală a acestui biet om. Atragem atenția că este nevoie de o reformă reală a sistemului judiciar, care să facă Dreptate pentru România și pentru români”, a subliniat și senatorul Claudiu Târziu, co-președinte AUR.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

gratiere matei strugurel zadarnicirea bolilor
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes