Australian Open 2021 » Mihaela Buzărnescu, în turul al doilea al calificărilor

Mihaela Buzărnescu, locul 137 WTA, a acces, luni, în turul al doilea al calificărilor pe tabloul principal al Australian Open.

Ea a învins-o, în prima manşă, cu scorul de 6-4, 6-3, pe spaniola Lara Arruabarrena, locul 165 mondial, după un meci de o oră şi 19 minute.

Anterior, cele patru românce care au intrat în concurs, Laura Ioana Paar, Monica Niculescu, Irina Bara şi Gabriela Talabă, au fost eliminate.

În turul al doilea, Buzărnescu va da piept cu învingătoarea dintre Claire Liu din SUA, locul 218 WTA, şi olandeza Indy de Vroome, locul 195 WTA.

Accederea în manşa secundă a calificărilor este recompensată cu un premiu de 35.000 de dolari australieni (22.200 de euro) şi cu 20 de puncte WTA.

La feminin, doar Jaqueline Cristian, numărul 168 mondial, mai este pe tabloul preliminar. Ea o va întâlni, luni, pe jucătoarea canadiană Rebecca Marino, locul 312 WTA.

La masculin, Marius Copil, numărul 216 mondial, va juca, tot luni, împotriva australianului Dane Sweeny, locul 794 ATP, în primul tur preliminar al Australian Open.

Calificările pentru primul grand slam al anului se desfăşoară în perioada 10-13 ianuarie, la Doha (masculin) şi Dubai (feminin). AusOpen va avea loc între 8 şi 21 februarie, la Melbourne.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

australian open 2021 buzarnescu calificari mihaela buzarnescu mihaela buzarnescu australian open
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes