Autospeciale de patrulare 4×4 Ford Ranger, primite de Poliţia de Frontieră

Primele 12 autospeciale de patrulare 4×4 pentru teren dificil, achiziţionate din fonduri europene nerambursabile, prin Fondul de Securitate Internă, au intrat în dotarea Poliţiei de Frontieră Române.

”Autovehiculele noi, dotate la standarde de ultimă generaţie, sunt destinate efectuării misiunilor specifice de patrulare în condiţii off-road, fiind menite să asigure o capacitate sporită de progresiune în teren greu accesibil, având ca scop creşterea eficienţei misiunilor executate şi a calităţii supravegherii frontierei terestre. Astfel, primul lot, format din 12 mijloace de mobilitate terestră, a intrat în dotarea Poliţiei de Frontieră Române. Acest lot face parte din completul de 50 de autospeciale marca Ford Ranger Double Cab Raptor, destinate supravegherii zonelor de frontieră, care vor intra în perioada următoare în dotarea Poliţiei de Frontieră Române, în cadrul unui contract în valoare de aproximativ 16 milioane lei, finanţat din fonduri externe nerambursabile, prin Fondul de Securitate Internă. Următoarele 38 de autovehicule urmează sa fie recepţionate până la sfârşitul acestui an”. precizează Poliţia de Frontieră.

Cu această ocazie, ministrul afacerilor interne, Lucian Nicolae Bode a subliniat: „România se află în plin proces de aderare la Spaţiul Schengen. Fiecare mişcare, acţiune, decizie, trebuie bine calibrate pentru atingerea obiectivului strategic de a deveni cât mai curând ţară membră Schengen. Este o prioritate pentru România, iar criza umanitară şi de securitate la care am răspuns imediat şi am arătat o solidaritate exemplară ne-a oferit vizibilitate şi a generat o serie de oportunităţi privind aderarea României la Spaţiul Schengen. Sunteţi parte în acest efort comun şi aveţi obligaţia să consolidaţi capacitatea instituţională a Poliţiei de Frontieră de a se moderniza şi de a face faţă provocărilor vremurilor pe care le traversăm. Iar din această perspectivă, Poliţia de frontieră este garantul integrării frontierelor naţionale şi ale frontierelor externe ale Uniunii Europene ”

Totodată, ministrul Lucian Nicolae Bode i-a îndemnat pe poliţiştii de frontieră să continue iniţiativele de acest fel apreciind: „Vă încurajez să vă dezvoltaţi şi perfecţionaţi continuu pentru a confirma şi pe mai departe valoarea acestei structuri esenţiale în arhitectura instituţională de siguranţă si securitate a statului român.(…) Cu cât creşte capacitatea operaţională de intervenţie şi nivelul de dotare a structurilor MAI, cu atât se câştigă la capitolul eficienţă a misiunilor pe teren”.

De asemenea, inspectorul general al Politiei de Frontieră, comisar şef de poliţie Victor-Ştefan Ivaşcu, a specificat faptul că “dotarea cu echipamente moderne de patrulare şi intervenţie este nu doar o necesitate, ci şi o obligaţie, ţinând cont de dinamica fenomenului infracţional transfrontalier care indică utilizarea unor mijloace tehnologice moderne. Iată de ce, şi în viitor, urmărim să întărim componenta aceasta a supravegherii frontierei, cu achiziţii de echipamente de supraveghere fixă, dar şi echipamente de supraveghere mobilă, precum autospeciale, drone, ambarcaţiuni performante sau camere de supraveghere locală”.

Reprezentantul Ford România a subliniat că este pentru prima dată când un model din gama Ford Performance intră în dotarea unei instituţii a statului”, felicitând Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră pentru alegerea făcută.

”Sunt sigură că Ford Ranger Raptor va face faţă cu brio celor mai dificile sarcini impuse de activitatea specifică în asigurarea siguranţei şi securităţii graniţelor României. Datorită capacităţilor sale redutabile, Ford Ranger Raptor va fi partenerul de încredere al celor care îl vor conduce, fiind nu doar un model robust şi performant, ci şi unul foarte apreciat pentru fiabilitatea sa”, a declarat Roxana Capătă, Managing Director Ford Romania.

Autovehiculul de bază Ford Ranger Double Cab Raptor este dotat cu un sistem de transmisie 4×4 pentru condiţii off-road, având întreaga suspensie reproiectată (amortizoare cu capacităţi crescute de preluare), troliu montat în partea frontală acţionat electric şi proiectoare led cu intensitate de 5000 lumeni pentru supravegherea zonelor de frontieră.

Autospecialele vor fi folosite în zone cu teren neamenajat, greu accesibil sau chiar zone inundate, având o multitudine de caracteristici tehnice de înaltă performanţă. Printre acestea este admisia de aer a motorului supraînălţată ( de tip “snorkel”) care îi oferă capacitatea de a traversa zone inundate cu o adâncime de 80 cm.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

autospeciale de patrulareford rangerpatrulare frontierapolitia de frontiera
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes