Autostrada Soarelui nu e pistă de curse! Trei șoferi luați de radar… ”zburau” prea jos

Autostrada Soarelui nu e pistă de curse! Trei șoferi... ”zburau” prea jos. foto: Politia română - Facebook
Autostrada Soarelui nu e pistă de curse! Trei șoferi... ”zburau” prea jos. foto: Politia română - Facebook

Poliţiştii au depistat, miercuri, trei şoferi care circulau pe Autostrada Soarelui cu viteze de peste 200 de km/h.

Potrivit unui comunicat al IGPR, primit la redacție, poliţiştii Brigăzii Autostrăzi din Poliţia Română, care au acţionat pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, au depistat 3 şoferi care au pus în pericol traficul rutier pe A2 Bucureşti – Constanţa.

Poliţiştii Biroului de Poliţie Autostrada Bucureşti – Constanţa au depistat 3 şoferi, care conduceau cu viteze excesive. Au fost înregistrați de aparatele radar, în timp ce rulau pe autostrada A2, cu vitezele de 204 km/h, respectiv 211 km/h. Cei 3 au fost sancţionați contravenţional cu amenzi de 2.900 de lei fiecare, iar, ca măsură complementară, poliţiştii le-au reţinut permisele de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru 90 de zile”, se precizează în comunicat.

Recomandarea polițiștilor

Vă reamintim că depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice, mai arată polițiștii în document.

”Viteza maximă admisă pe autostradă este de 130 km/h. Trebuie ținut cont de faptul că limita maximă se poate modifica, pentru motive legate de siguranța rutieră, atunci când se circulă în condiții meteo nefavorabile sau pe anumite segmente de drum, acest lucru fiind semnalizat prin indicatoare rutiere.”

Polițiștii au postat și pe Facebook pățania celor 3 vitezomani, care ”zburau prea jos”, împreună cu o recomandare:

”Ok… s-a aplicat legea. Dar de ce este nevoie să se ajungă acolo? Cu toții știm că atunci când ai fost oprit de poliție într-un moment similar cu cel de mai sus, ești cuprins de o stare de neliniște. Când apeși pedala de accelerație și ajungi la 200km/h, de ce nu te cuprinde o stare de neliniște pentru viața ta? Recomandare: Gândește-o la rece!”

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

autostrada soarelui viteza pe autostrada zburau prea jos
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes