International Recomandate

AVERTISMENT Angela Merkel: Pandemia Covid-19 ar urma să se agraveze


Cancelarul german Angela Merkel a avertizat vineri că pandemia covid-19 probabil se va agrava în lunile următoare şi că doar un vaccin ar permite o revenire la normal.

Germania va putea rambursa în întregime abia în 2058 datoria contractată în vederea compensării impactului economic al acestei crize sanitare, însă această susţinere era esenţială, pentru că nu se poate ca economia să fie lăsată să se oprească, a subliniat ea, citată de news.ro.

Împotriva pandemieie, Guvernul va acţiona într-un spirit de coeziune socială, a promis cancelarul şi şi-a îndemnat concetăţenii să nu lase garda jos împotriva noului coronavirus.

Este o problemă serioasă, mai serioasă ca niciodată, şi trebuie să continuaţi să o luaţi în serios”, a subliniat Angela Merkel într-o conferinţă de presă.

Germania s-a descurcat mai bine ca alte ţări europene în privinţa numărului de contaminări cu virusul şi de decese din cauza acestuia, însă numărul zilnic al noilor îmbolnăviri creşte din iulie şi s-a accelerat în ultimele săptămâni.

Angela Merkel a discutat joi cu miniştri-preşedinţi ai landurilor, în vederea stabilirii unor reguli sanitare. Ei au convenit asupa necesităţii de a menţine şcolile deschise şi asupra interzicerii unor mari evenimente ca întâlnirile sportive sau concertele, cel puţin până la sfârşitul anului.

Reguli de carantină mai stricte urmează, de asemenea, să fie implementate cu privire la călători care se întorc atât din ţări considerate de risc, majoritatea în afara Uniunii Europene (UE), cât şi din zone din UE, precum regiunea Parisului şi cea mai mare parte a Spaniei.

”Nimic nu va reveni ca înainte de coronavirus”, a avertizat Angela Merkel, adăugând că nimeni nu poate prevedea cum va evolua situaţia în această iarnă.

”Ştim doar puţine lucruri despre virus şi caracteristicile sale. De fiecare dată când învăţăm ceva, trebuie să luăm noi măsuri. va fi un proces continuu”, subliniază ea.

Alte știri de interes

Se schimbă vremea: Cod galben şi cod portocaliu de ploi abundente, vânt şi descărcări electrice

Mihnea Tudor

Surpriză pentru studenţii care au burse sociale şi învaţă la universităţi care vor face cursuri online

Gloria Pascu

Ce este Inițiativa Smart Village. Integrarea satului inteligent în dezvoltarea rurală

Furdu Constantin

Regina Elisabeta a II-a îşi pierde tronul în Barbados

Mihnea Tudor

Orban: Astăzi, PSD ”a băgat România în faliment”. Raport de-a dreptul imbecil

Mihnea Tudor

Conflictul între Guvern și Parlament pe tema moțiunii de cenzură, tranșat de decizia CCR

Mihnea Tudor

Noua Zeelandă ar putea să-și schimbe numele cu unul indigen

Mihnea Tudor

Campania electorală faza pe înregistrări: Nicușor Dan, spionat de omul lui Băluță și aruncat pe piață de Dana Budeanu: Mafia din PSD și urmașii lui Dragnea

Mihnea Tudor

A bătut tot ce a prins! Agenți de pază, polițiști și polițiști locali, bătuți de o fată de 22 de ani

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »