International Recomandate

Avertisment dramatic al OMS: Pandemia a scăpat de sub control

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a emis un avertisment urgent conform căruia pandemia de coronaviru „nu este sub control” și ”se înrăutățește”. Acest avertisment vine pe măsură ce întreprinderile încep să se redeschidă complet și țările își redeschid frontierele către călătorii neesențiali.

Directorul general al OMS Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus a dezvăluit la ultima informare a statului membru că numărul de cazuri COVID-19 la nivel mondial s-a dublat în ultimele șase săptămâni.

Dr. Ghebreyesus a spus: „Virusul a sporit sistemele de sănătate în unele dintre cele mai bogate națiuni ale lumii, în timp ce unele țări care au avut un răspuns cu succes au fost mijloace modeste. Știm că atunci când țările adoptă o abordare cuprinzătoare bazată pe măsuri fundamentale de sănătate publică – cum ar fi găsirea, izolarea, testarea și tratarea cazurilor și urmărirea și contactele de carantină – focarul poate fi pus sub control”.

Transmitere prin aer

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat, joi, că noul coronavirus s-ar putea transmite și prin aer în spații închise, după ce peste 200 de oameni de știință au cerut entității să lămurească aspectul.

În cea mai recentă luare de poziție, OMS susține că transmiterea pe calea aerului în zone aglomerate și prea puțin aerisite „nu trebuie scoasă din calcul”. Anumite studii sugerează că această posibilitate în principal în „spații aglomerate închise… spre exemplu, în restaurante și în sălile de fitness”, susține OMS. De altfel, instituția globală comenta subiectul și marți, când anunța că există „probe emergente” în acest sens.

Alte știri de interes

De ce se trag 21 salve de tun de Ziua Marinei?

Gloria Pascu

România, răspuns ferm față de avertismentele Rusiei: Măsuri conforme cu angajamentele internaționale

Saghin Cristian

Robert Trump, fratele mai mic al preşedintelui Donald Trump, spitalizat la New York

Mihnea Tudor

Comisia Europeană, discuţii pentru garantarea unui viitor vaccin împotriva COVID-19

Mihnea Tudor

Bilanț uriaș al infectărilor cu coronavirus în România – 14 august 2020

Gloria Pascu

FCSB lovită de coronavirus: patru jucători, infectați

Saghin Cristian

Halep a scăpat: nu s-a accidentat, ci au fost probleme cu mușchii. Declarațiile de după meciul doi de la Praga

Gloria Pascu

Prelungirea stării de alertă, pe masa Guvernului Orban

Mihnea Tudor

Coronavirus Spania: Situaţie „critică”. Cele mai îngrijorătoare cifre din Europa

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »