Avertisment OMS: Al doilea val al pandemiei poate produce și mai multe victime

Un oficial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a avertizat, la sfârșitul acestei săptămâni, că milioane de oameni ar putea muri în cazul unui al doilea val al panemiei de COVID-19.

Dr. Ranieri Guerra a precizat că pandemia a evoluat până acum aşa cum au anticipat oficialii de la OMS:

”Comparăm cu gripa spaniolă, care s-a comportat la fel cu Covid-19: a scăzut în vară şi a revenit puternic în septembrie şi octombrie, fiind responsabilă pentru 50 de milioane de decese în timpul celui de-al doilea val”, a spus dr. Ranieri Guerra, director general adjunct al OMS, la Rai TV, din Italia.

Afirmații medicului Guerra vin în momentul în care mai multe ţări din Europa şi de pe tot globul încep să relaxeze măsurile de restricţie introduse iniţial pentru a limita răspândirea coronavirusului.

În acest moment, oficialii UE urmează să decidă ce ţări vor fi supuse restricţiilor de călătorie, după ce ţările îşi vor redeschide graniţele pentru călătoriile internaţionale.

Peste 10 milioa*ne de infectări în lume

Cel puţin 10.003.942 cazuri de infectare, inclusiv 498.779 de decese, au fost recenzate, mai ales în Europa, continentul cel mai afectat – cu 2.637.546 de cazuri şi 195.975 de decese -, dar şi în Statele Unite – 2.510.323 de cazuri şi 125.539 de decese. Pandemia de COVID-19 progresează cel mai rapid în această perioadă în America Latină, cu peste 400.000 de cazuri recenzate în ultimele şapte zile.

Numărul cazurilor declarate pe plan mondial s-a dublat în intervalul 21 mai – 28 iunie şi peste 1 milion de noi cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în ultimele şase zile. La nivel global, a fost nevoie de 94 de zile între momentul anunţării primului caz în China şi recenzarea primului milion de infectări.

Statele Unite au depăşit 2,5 milioane de cazuri sâmbătă şi, în aceeaşi zi, India a depăşit pragul de 500.000 de contaminări, cu un record de 18.500 de cazuri depistate în 24 de ore. Potrivit medicilor epidemiologi, India va depăşi 1 milion de infectări pe parcursul lunii iulie.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

avertisment omsmasuri de relaxareomspandemie
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes