AVERTIZARE Furtunile și ploile amenință 15 judeţe din sudul și centrul țării

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o serie de avertizări Cod galben şi Cod portocaliu de furtuni, averse, dar şi valori termice ridicate, valabile în majoritatea regiunilor ţării până luni la ora 23:00. În intervalul 2 iulie, ora 20:00 – 3 iulie, ora 23:00, va intra în vigoare o avertizare Cod portocaliu de instabilitate atmosferică deosebit de accentuată şi ploi însemnate cantitativ, valabilă în 15 judeţe din parte de sud, centru şi sud-vest.

Potrivit meteorologilor, din seara zilei de sâmbătă până duminica dimineaţa (1/2 iulie), în sudul Banatului, local în Transilvania şi Moldova, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali şi în cea mai mare parte a Orientalilor vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, cu aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice, averse ce vor avea şi caracter torenţial şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 15 – 20 l/mp şi punctiform 35 – 45 l/mp.

Fenomene meteo similare se vor semnala şi pe arii mai restrânse în restul teritoriului, cu precădere în nordul Olteniei şi al Munteniei. […] …

Articolul pe larg »»» : AVERTIZARE Furtunile și ploile amenință 15 judeţe din sudul și centrul țării

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes